ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑ

Σανίδα: Πώς θα κάνεις την άσκηση ακόμα πιο αποτελεσματική με δύο πετσέτες

Shutterstock

Ξεφυσάς, πιέζεις κοιλιά, σφίγγεις τις γροθιές σου, νιώθεις στον ιδρώτα να βρέχει το μέτωπό σου. Που και που κοιτάς και το χρονόμετρο να δεις για πόσα ακόμα δευτερόλεπτα πρέπει να μείνεις στη θέση. Είναι ζόρικη η σανίδα. Είναι όμως και αποτελεσματική.

Μπορείς να την κάνεις στηριζόμενη είτε στις παλάμες σου, είτε στις στους πήχεις των χεριών σου. Και μπορείς να την δυσκολέψεις αν δοκιμάσεις κάποιες παραλλαγές της και σήμερα θα σου μιλήσουμε για μια από αυτές που οπωσδήποτε αξίζει να κάνεις αφού επιταχύνουν τα αποτελέσματα τις άσκησης.

Με άλλα λόγια, ενδυναμώνεις χέρια και κοιλιακούς ακόμα πιο γρήγορα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι δύο πετσέτες. Πάμε να δούμε την άσκηση βήμα-βήμα.

1. Ξεκινάς κανονικά από θέση σανίδα. Απλώς αντί να ακουμπάς τους πήχεις σου στο στρώμα ή στο πάτωμα, τους ακουμπάς πάνω σε μια πετσέτα τον καθένα.

2. Φρόντισε οι ώμοι σου να είναι ευθυγραμμισμένοι με τους αγκώνες σου, η πλάτη σου να είναι ευθεία και ο κορμός σου σφιχτός.

3. Κύλισε τον δεξί σου αγκώνα προς τα εμπρός μέχρι το χέρι σου να κάνει πλήρη έκταση και επίστρεψε στην αρχική θέση. Επανάλαβε το ίδιο και για τον αριστερό αγκώνα. Όταν νιώσεις σίγουρη ξεκίνα να κάνεις την άσκηση εναλλάξ και πιο γρήγορα.

4. Συνέχισε την άσκηση για 30 δευτερόλεπτα.

5. Σε περίπτωση που κουραστείς, μπορείς να ρίξεις τα γόνατα και να συνεχίσεις. Ακόμα κι έτσι συνεχίζεις να γυμνάζεις κορμό και τρικέφαλους.

*Αν κάνεις την άσκηση πάνω σε χαλί ή μοκέτα μπορείς να αντικαταστήσεις τις πετσέτες με χάρτινα πιάτα τα οποία γλιστρούν πάνω στο χαλί.