ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑ

Η personal trainer των μοντέλων της Victoria’s Secret λέει πώς θα εξαφανίσεις το λίπος από την κοιλιά

AP Photo/Andy Wong

Tην λένε Dede Lagree, έχει σχεδόν 10.000 followers στο προφίλ της στο Instagram, το δικό της fitness studio (Lagree Fitness Studio) και μερικές δεκάδες μοντέλα υπό την «επίβλεψη» της. Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές personal trainers και είναι υπεύθυνη για τα κορμιά των super models που περπατούν στην πασαρέλα του πιο διάσημου και φαντασμαγορικού show εσωρούχων, αυτού της Victoria's Secret.

Εκτός από αυτά, στο πελατολόγιο της θα βρεις και ονόματα όπως την body positive ακτιβίστρια και μοντέλο Ashley Graham αλλά και τις ηθοποιούς Viola Davis και Bella Thorne. Πρόσφατα, μιλώντας στο Reader’s Digest αποκάλυψε τις κατάλληλες ασκήσεις για εσένα που θέλεις να δεις το λίπος από την κοιλιά να εξαφανίζεται.

1. Σανίδα

Shutterstock

«Ξάπλωσε στο πάτωμα και στάσου σε θέση σανίδα, με τους βραχίονες να εφάπτονται στο πάτωμα. Τέντωσε μηρούς και κνήμες και στηρίξου στα δάχτυλα των ποδιών σου. Σφίξε τους κοιλιακούς σου ώστε να κρατήσεις το σώμα σου σε ευθεία και φέρε τη σπονδυλική στήλη παράλληλα με το πάτωμα.
Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι οι κοιλιακοί σου τραβιούνται προς τα μέσα, σαν να υπάρχει μια κλωστή από το ταβάνι και να τους τραβάει. Τώρα, ούσα σε αυτή τη θέση, προσπάθησε να μείνεις όσο περισσότερο μπορείς», λέει η Lagree προτείνοντας να ξεκινήσεις μένοντας 20 δευτερόλεπτα μέχρι, μέρα με τη μέρα, να φτάσεις να μένεις σε αυτή τη θέση ένα λεπτό. «Μόλις συμπληρώσεις το χρόνο, ξεκουράσου και επανάλαβε 3 φορές».

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα προτείνει να δοκιμάσεις και πλάγια σανίδα. Να πώς:

2. Πλάγια σανίδα

Shutterstock

 

Ξάπλωσε στην αριστερή σου πλευρά και στηρίξου πάνω στην αριστερή σου παλάμη ακουμπώντας το δεξί χέρι, χαλαρά, πάνω στο γοφό σου. Τα πόδια σου πρέπει να είναι τεντωμένα και το ένα το πέφτει ελαφρώς μπροστά από το άλλο.  Τράβα τον αφαλό σου προς την σπονδυλική σου στήλη και σήκωσε τον κορμό σου προς τα πάνω εκτείνοντας και ευθυγραμμίζοντας τη μέση σου. Μόλις ισορροπήσεις τείνε το δεξί σου χέρι σου προς τα πάνω. Μείνε (για αρχή 20 δευτερόλεπτα στη θέση και ύστερα αύξησε το χρόνο σταδιακά), ξεκουράσου και επανάλαβε 3 φορές. Μετά κάνε ακριβώς το ίδιο και για την άλλη πλευρά. 

3. Πλάγιες περιστροφές (russian twists)

Shutterstock

 

Κάθισε στο πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα και τον κορμό ελαφρώς ανασηκωμένο. Για να κάνεις σωστά την άσκηση είναι πολύ σημαντικό να έχεις την πλάτη σου ίσια καθώς θα έχει την τάση να καμπουριάζει. Και με τα δύο σου χέρια κράτησε ένα βαράκι (ιδανικό κυκλικό) στο ύψος της κοιλιάς σου, έχοντας τους αγκώνες σου λυγισμένους. Στη συνέχεια, τραβώντας τον αφαλό σου προς τα μέσα, στρίψε σιγά-σιγά προς τη μία πλευρά και κράτα για τρία δευτερόλεπτα. Πάρε εισπνοή και στρίψε και προς την άλλη πλευρά. Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η άσκηση, η Lagree προτείνει, να κάνεις 16 πλήρεις περιστροφές.

4. Κοιλιακοί mountain climbers

Shutterstock

 

Τοποθέτησε το σώμα σου σε θέση σανίδα και φέρε το δεξί σου γόνατο προς το στήθος σου. Καθώς εκτελείς την κίνηση, σφίξε τους κοιλιακούς σου ώστε να ευθυγραμμίσεις το σώμα σου στην αρχική θέση της σανίδας. Με το που το δεξί γόνατο επιστρέψει στη θέση του, τράβα το αριστερό γόνατο προς το στήθος πιέζοντας το άλλο πόδι προς τα πίσω. Συνέχισε την άσκηση εναλλάσσοντας τα γόνατα ώστε η κίνηση να μοιάζει σαν να τρέχεις. Τα mountain climbers δεν χρειάζεται να γίνονται γρήγορα. Με όποια ταχύτητα κι αν τα κάνεις, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι να διατηρείς τον κορμό και την σπονδυλική σου στήλη σταθερά. Η Lagree προτείνει 3 επαναλήψεις από 1 λεπτό η κάθε μία.

5. Κοιλιακοί με «ποδήλατο» (Bicycle crunch)

Shutterstock

 

Ξάπλωσε στο έδαφος με την πλάτη και τη μέση σου να εφάπτονται πλήρως με το πάτωμα. Τοποθέτησε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι σου και, στη συνέχεια, φέρε τα γόνατα στο στήθος, σηκώνοντας ελαφρώς τις ωμοπλάτες σου. Στρέφοντας τον κορμό σου προς τα δεξιά, φέρε τον αριστερό σου αγκώνα προς το δεξί σου γόνατο. Επανάλαβε αντίστοιχα από την πλευρά κάνοντας τις εναλλαγές αργά και ελεγχόμενα έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι οι μύες του κορμού. Η Lagree προτείνει 20 εναλλάξ επαναλήψεις .

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Andy Wong