FITNESS

Έχεις πρόβλημα στα γόνατα; Να πώς θα γυμνάσεις γλουτούς και μηρούς χωρίς να τραυματιστείς

Shutterstock

Όταν έχεις «θέμα» με το γόνατο ή τα γόνατά σου, ακόμα και η παραμικρή λάθος κίνηση μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη (και αρκετά καταπονημένη) περιοχή του σώματος.

Ποια είναι η πιο πιθανή σου αντίδραση λοιπόν όταν σου προτείνουν να κάνεις οποιαδήποτε μορφή άσκησης;

Εντάξει, λογικό είναι. Φοβάσαι.

Ποια είναι όμως η άποψή σου για τα καλοσχηματισμένα οπίσθια

 

Φίλη μου. Βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή.

Είσαι εδώ για να δεις πώς γίνεται να βάλεις στην ίδια εξίσωση πονεμένα γόνατα και σφιχτούς γλουτούς. Καθίσματα και προβολές (ή τρέξιμο) μπορεί να είναι οι ιδανικές ασκήσεις, αλλά όταν τα γόνατά σου είναι ευαίσθητα δεν έχουν καμία θέση στην προπόνησή σου. Ευτυχώς υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν καλοσχηματισμένα οπίσθια.

Στο βιντεάκι που ακολουθεί η διάσημη personal trainer με βάση το Hollywood, Jeanette Jenkins, προτείνει τις πιο δυναμικές, αλλά φιλικές προς τα γόνατά σου ασκήσεις για να σφίξεις οπίσθια και μηρούς οι οποίες εστιάζουν σε διατάσεις της γάμπας, των οπισθίων μηριαίων, του τετρακέφαλου και των απαγωγών.

Ακολουθησέ τις οδηγίες της ή αν αισθάνεσαι ανασφάλεια εφάρμοσε το πεντάλεπτο πρόγραμμά της με τη βοήθεια ενός προπονητή. By the way, να σε ενημερώσουμε ότι η σωστή γυμναστική και οι κατάλληλες ασκήσεις, μπορούν να σε βοηθήσουν τόσο να γυμναστείς χωρίς να τραυματιστείς, όσο και να βοηθήσεις την περιοχή να ενδυναμώσει.

Καλή προπόνηση!