ΕΡΕΥΝΑ

Ένας ακόμα λόγος για να δεις θρίλερ: σε αδυνατίζει

Αν σου αρέσουν τα θρίλερ τότε αυτό το θέμα θα το λατρέψεις. Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Westminster, βλέποντας μια ταινία τρόμου, μπορείς να κάψεις μέχρι και μία μπάρα σοκολάτας.

Βασικά μπορείς να κάψεις μέχρι και 113 θερμίδες, δηλαδή είναι σαν να περπατάς για μισή ώρα, ενώ στην πραγματικότητα απλά αράζεις στον καναπέ σου, και βλέπεις την αγαπημένη σου τρομακτική ταινία.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες μέτρησαν τον καρδιακό παλμό, την παραγωγή οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα, ενώ οι συμμετέχοντες παρακολουθούσαν μια ταινία τρόμου. Μέχρι το τέλος της μελέτης τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια της ταινίας, αυξήθηκε κατά ένα τρίτο. Οι ταινίες που θεωρήθηκαν πως έχουν τα περισσότερα “άλματα τρόμου”, είναι εκείνες που καίνε τις περισσότερες θερμίδες, αφού προκαλούν μια φυσική αντίδραση και επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό. Τότε είναι που το αίμα ρέει γρηγορότερα σε όλο το σώμα και γίνεται μια έκρηξη αδρεναλίνης στον οργανισμό σου. Αυτή η ταχεία απελευθέρωση αδρεναλίνης, μειώνει την όρεξη για φαγητό και αυξάνει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό, κι έτσι καις μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων.

Σκέψου να βλέπεις θρίλερ, ενώ ταυτόχρονα κάνεις και διάδρομο. Εκεί να δεις τι έχει να γίνει.

Ακολουθεί το top 10 με τις ταινίες τρόμου που καίνε περισσότερες θερμίδες.

The Shining – 184 θερμίδες

Jaws – 161 θερμίδες

The Exorcist – 158 θερμίδες

Alien – 152 θερμίδες

Saw – 133 θερμίδες

A Nightmare on Elm Street – 118 θερμίδες

Paranormal Activity – 111 θερμίδες

The Blair Witch Project – 105 θερμίδες

The Texas Chainsaw Massacre – 107 θερμίδες

[REC] – 101 θερμίδες