ΕΡΕΥΝΑ

Αν έχεις κοιλίτσα πάνω από το φυσιολογικό τότε πρέπει να διαβάσεις αυτή την έρευνα

Το μεμονωμένο λίπος στην κοιλιά είναι πιο ανησυχητικό από την παχυσαρκία σύμφωνα με το πόρισμα μιας πολύ πρόσφατης έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας που αφορά στις γυναίκες, κι αυτό γιατί ο τρόπος που κατανέμεται το πάχος στο σώμα μαρτυρά σημαντικά πράγματα για την γενικότερη υγεία και τη μακροβιότητά μας.

Πάρε βαθιά ανάσα, ρούφα κοιλιά και συνέχιζε να διαβάζεις.

Εννοείται πως η μελέτη δεν αφορά σε λίγα περιττά κιλά παραπάνω, αλλά στο λίπος που υπερβαίνει τα όρια και συσσωρεύεται πολύ έντονα στην περιοχή της κοιλιάς και όχι ισότιμα σε όλο το σώμα. Οι επιστήμονες συνδέουν το τοπικό πάχος αυτού του είδους με καρδιολογικές παθήσεις και υψηλό δείκτη θνησιμότητας, επισημαίνοντας πως η έρευνα έδειξε ότι η διάχυτη παχυσαρκία στο σώμα ενέχει λιγότερο ρίσκο.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες ηλικίας 50-79 ετών και συμφωνεί απόλυτα με μία ακριβώς αντίστοιχη, η οποία περιελάμβανε δείγμα 15.000 γυναικών ηλικίας 18-90 ετών.

“Σωστή διατροφή με στόχο τη διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους και κίνηση, κίνηση, κίνηση” συστήνουν οι γιατροί, δηλαδή όχι κάτι καινούριο ή ακατόρθωτο.