ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο λόγος που δεν πρέπει να πίνεις κρασί καθώς μαγειρεύεις

Πόσα ριζότα, πόσες μακαρονάδες, πόσα φιλέτα κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος, πόσα νόστιμα φαγητά τέλος πάντων έχουν φτιαχτεί με τη συνοδεία ενός ποτηριού από το αγαπημένο μας κρασί;

Ναι, είναι ωραίο και σε κάνει να αισθάνεσαι πάρα πολύ fabulous το μαγείρεμα παρέα με ένα ποτήρι κρασί, υπάρχει όμως ένα «αλλά». Βλέπεις, τόσο ο οργανισμός, όσο και η ζυγαριά σου δεν έχουν την ίδια άποψη.

Εκτός αν έχεις γεμάτο στομάχι ή παράλληλα τρως κάτι, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατανάλωση κρασιού (και γενικά αλκοόλ) με άδειο στομάχι δεν έρχεται χωρίς επιπτώσεις. Αρχικά το αλκοόλ, «κατεβαίνοντας» σε ένα άδειο στομάχι διεισδύει ταχύτερα στην κυκλοφορία του αίματος και αποθηκεύεται ως λίπος.

Επιπλέον, ανεβάζει απότομα τόσο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όσο και της ινσουλίνης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πεινάς περισσότερο και όχι μόνο. Όσο πίνεις τόσο ενισχύεται το αίσθημα της πείνας και του άδειου στομαχιού, κάτι που ενισχύεται και από τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης.

Αυτό θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτη λιγούρα, πράγμα που με τη σειρά του θα σε σε κάνει να καταναλώσεις πολύ μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Εν ολίγοις το να πίνεις κρασί ετοιμάζοντας το φαγητό, σε κάνει να τρως περισσότερο.