TIPS

Οι τροφές που κάνουν τα δόντια σου γερά και λευκά

Ένα λαμπερό, λευκό χαμόγελο είναι το πιο δυνατό χαρτί των ανθρώπων όταν θέλουν να γοητεύσουν κάποιον ή όταν θέλουν να περάσει το δικό τους- γιατί ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο χαμόγελο;

Κανείς!

Για να αποκτήσεις όμως αυτό το υπέροχο λαμπερό χαμόγελο χρειάζεται να φροντίζεις σωστά τα δόντια σου, να τα βουρτσίζεις καθημερινά και όχι όποτε το θυμάσαι, να κάνεις νήμα και φυσικά να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρο συχνά και όχι όταν είναι επιτακτική ανάγκη. Εκτός από όλα αυτά όμως σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή, μάλιστα τα παρακάτω τροφές ενισχύουν σημαντικά την υγεία των δοντιών σου για αυτό καλό είναι να τα εντάξεις στο διαιτολόγιό σου.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα δεν λένε; Τα μήλα αυξάνουν το Ph του στόματός σου ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως ”απολεπιστικό” για τα δόντια καθώς απομακρύνουν λεκέδες από τροφές.

Τσάι

Ένα από τα οφέλη του αγαπημένου σου αφεψήματος είναι ότι δεν επηρεάζει το Ph του στόματός σου όπως τα αναψυκτικά και οι χυμοί με τη ζάχαρη που κάνουν πιο όξινο το περιβάλλον για τα δόντια σου.

Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα δεν είναι μόνο γευστική και φανταστική προσθήκη σε ό,τι ψητό φαγητό ετοιμάζεις αλλά υπέρμαχος της στοματικής σου υγιεινής. Όπως και τα μήλα, οι γλυκοπατάτες αυξάνουν το Ph- κάνουν δηλαδή πιο αλκαλική την κατάσταση στο στόμα σου, κάτι που επιτρέπει στα δόντια να παραμένουν γερά και λευκά.

Τυρί

Τα αγαπημένα μας τυριά εκτός του ότι κάνουν τα πάντα πιο νόστιμα ενισχύουν τον οργανισμό μας με ασβέστιο που είναι απαραίτητο για γερά δόντια και υπέροχα χαμόγελα!

Αγγούρι

Τα δροσερά αγγούρια περιέχουν μια γερή δόση βιταμίνης Α, φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Κ και κάλιου ενώ η περιεκτικότητά τους σε νερό αγγίζει το 95%! Όταν λοιπόν τρως αγγούρι για σνακ αφενός γεμίζεις τις αποθήκες βιταμινών του οργανισμού σου και αφετέρου καθαρίζεις τα δόντια σου.

Στέβια

Το φυσικό γλυκαντικό που έχει κατακτήσει τον κόσμο αποτρέπει τη δημιουργία πλάκας, πολύ απλά γιατί διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αλκαλικότητα στο στόμα σου.

Καρότα

Τα τραγανά καρότα είναι το τέλειο σνακ, αφενός γιατί είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε χορταίνουν και αφετέρου γιατί λειτουργούν ως φυσικό καθαριστκό που απομακρύνει λεκέδες και τροφές από τα δόντια σου.