ΔΙΑΤΡΟΦΗ

10 έξυπνα μυστικά για να γίνεις υγιής σε μια εβδομάδα

Η Ρώμη, φίλη μου, δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Αυτήν την ατάκα πρέπει να την έχεις στο μυαλό σου για ό,τι προσπαθείς να ''χτίσεις''. Από τη δουλειά σου μέχρι το σώμα και την υγεία σου.

Στην υγεία που είναι το πιο σημαντικό που έχεις σε αυτήν τη ζωή. 10 tips θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την υγεία σου μέσα μια εβδομάδα. Μυστικά, που θα πρέπει να εφαρμόσεις κατά τη διάρκεια της ζωής σου ώστε να είσαι όσο πιο υγιής γίνεται.

Περιποιήσου

Αντί να κάτσεις στον καναπέ, να δεις τηλεόραση και να τρως πατατάκια προτίμησε να βάψεις τα νύχια σου ή να κάνεις απολέπιση. Όχι μόνο θα έχεις άμεσα αποτελέσματα στην εξωτερική σου εμφάνιση, αλλά δε θα πάρεις περιττές θερμίδες και ανθυγιεινά λιπαρά.

Σωστή αναπνοή

Πολλές από εμάς, όταν αγχωνόμαστε ξεσπάμε στο φαγητό. Για αυτόν τον λόγο φρόντισε να αναπνέεις σωστά και με βαθιές ανάσες ώστε τα επίπεδα του άγχους να πέσουν και εσύ να μην έχεις την επιθυμία να καταναλώσεις γλυκά, αλμυρά ή και τα δύο μαζί.

Μάσησε σωστά

Αν είσαι λιχούδω (όπως εγώ) τότε ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μασούν αλλά καταπίνουν την τροφή τους. Προσπάθησε να συμμορφωθείς και να μασάς αργά την τροφή σου καθώς από τη μια πλευρά θα απολαμβάνεις το φαγητό που καταναλώνεις και από την άλλη δε θα επιβαρύνεις το στομάχι σου.

Σήκω από την καρέκλα

Εάν κάνεις καθιστική εργασία ή απλά ξεχνιέσαι μπροστά στον υπολογιστή και σηκώνεσαι σπάνια μέσα στη μέρα, θα πρέπει να αλλάξεις αυτήν τη συνήθεια. Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου, να σηκώνεσαι από την καρέκλα κάθε μια ώρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι όχι μόνο κάνει καλό στο κυκλοφορικό σύστημα αλλά χάνεις και κιλά!

Κοιμήσου

Το να κοιμάσαι επαρκώς είναι ένα ανεκτίμητο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, χτίζονται οι ιστοί, οι μυς και το δέρμα. Η έλλειψη ύπνου έχει άσχημα αποτελέσματα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Επηρεάζεται η διάθεσή μας και η απόδοση στις διάφορες εργασίες.

Γιόρτασε

Πέρα από την καθημερινή μάχη για να καταφέρεις τους στόχους σου, θα πρέπει να γιορτάζεις κάθε φορά που καταφέρνεις ένα ακόμη ”βήμα”. Δε χρειάζεται, όμως, να διασκεδάσεις μέσω φαγητού. Μπορείς να παρακολουθήσεις μια κωμωδία με τους φίλους σου ή να πάτε σε μια συναυλία. Θα σου κάνει μεγάλο καλό στην ψυχολογία. Άσε για λίγο το μαστίγιο στην άκρη.

Πιες νερό

Το νερό σημαίνει υγεία. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι πρέπει να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου και τι καλύτερο από το νερό. Τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού, φρόντισε να καταναλώνεις καθημερινά.

Να ζεις την στιγμή

Σταδιακά εκτιμώντας το κάθε λεπτό που ζεις, θα σου αλλάξει την ψυχολογία στο καλύτερο. Συγκεντρώσου στο παρόν και κοίτα προσεκτικά γύρω σου. Παρατήρησε τα ερεθίσματα που δέχεσαι, άκου τον άλλον.

Μην παραλείπεις το γλυκό

Καλή η δίαιτα, καλό το χάσιμο βάρους αλλά μην βγάλεις το επιδόρπιο από τη διατροφή σου. Αφενός είναι σαν είδος επιβράβευσης και από την άλλη η στέρηση γλυκού είναι πιθανόν να σε οδηγήσει σε άσχημο ξέσπασμα μετέπειτα.

Λαχανικά και φρούτα

Βάλε τα λαχανικά και τα φρούτα στο καθημερινό σου διατροφολόγιο και θα δεις μεγάλες διαφορές. Στην απόδοσή σου, στον μεταβολισμό σου, στα κιλά σου και στη διάθεσή σου!