ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το αποτοξινωτικό ρόφημα που θα σε ανακουφίσει μετά από ένα μεγάλο γεύμα

Shutterstock

Είναι και αυτές οι μέρες που θα πεινάμε λίγο παραπάνω (άνθρωποι είμαστε), που θα λαχταρίσουμε και δεύτερο κομμάτι γαλακτομπούρεκο, που θα πάμε σε ένα γάμο, θα δούμε το μπουφέ και θα αλληθωρίσουμε (επαναλαμβάνω, άνθρωποι είμαστε), που θα μας έρθει περίοδος βρε αδερφέ.

Ε και θα το παρακάνουμε με το φαγητό και την ποσότητα που μας κοιτάει από το πιάτο μας. Και κάπως έτσι, βρίσκεσαι στον καναπέ με το κουμπί του παντελονιού ανοιχτό. Θέλεις να βοηθήσεις την κατάσταση;

Κάποτε η γιαγιά μου μού είχε πει ότι αν το φαγητό το ευχαριστιέσαι δεν μπορεί να σου κάνει κακό. Ακόμα όμως και να μη θέλεις να κρατήσεις την, όχι και τόσο επιστημονική, συμβουλή μιας γυναίκας 80καιβάλε ετών που δεν τα πήγαινε και πολύ καλά με τις αιματολογικές της εξετάσεις, σου έχω ένα αποτοξινωτικό ρόφημα που θα ανακουφίσει από το φούσκωμα και τη βαρυστομαχιά και θα βοηθήσει την κοιλιά σου να επανέλθει.

Φτιάχνεται με μαϊντανό, μάραθο και λεμόνι.

Μη, μη γυρνάς το κεφάλι από την άλλη. Ο μαϊντανός σκοτώνει τα βακτήρια του στομάχου και υποβοηθά το συκώτι να εκκρίνει χολή, η οποία, με τη σειρά της, βοηθά στη διάσπαση λίπους. Ο μάραθος ενεργεί ως σπασμολυτικό, ανακουφίζοντας από τις κράμπες της βαρυστομαχιάς ενώ η ουσία κουρσετίνη που περιέχει το λεμόνι είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της.

Θα χρειαστείς:

1/4 φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. αποξηραμένο μάραθο

2 φέτες λεμόνι

1/4 κ.σ. μέλι

Πώς θα το φτιάξεις

Ρίξε μαϊντανό και μάραθο σε ένα μπολ. Στύψε το λεμόνι και πρόσθεσε τη φέτα. Ρίξε 220 ml ζεστό (αλλά όχι καυτό) νερό και άφησε το για 5-10 λεπτά.  Ρίξε όση ποσότητα επιθυμείς μέσα σε μια κούπα χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίξεις μόνο το νερό. Πρόσθεσε το μέλι. Είναι έτοιμο και απολαμβάνεται είτε ζεστό, είτε σε θερμοκρασία δωματίου.