ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Πηγές καλών λιπαρών που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, προστατεύουν την καρδιά μας, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μειώνουν την κακή χοληστερόλη και τις φλεγμονές, όταν καταναλώνονται με μέτρο. Τα περίφημα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα είναι απολύτως απαραίτητα για να παραμένεις δυνατή και υγιής. Ο αποκλεισμός τους από το διατροφολόγιό σου θα είναι επιζήμιος. Δεν είναι όλα τα λίπη βλαβερά.

Το λίπος αποτελεί ένα από τα 3 βασικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή μας, μαζί με τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, ώστε να είμαστε υγιείς και ο οργανισμός να δουλεύει ρολόι. Το αποθηκευμένο λίπος προστατεύει τα όργανα και τα κόκκαλά μας, συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας στο σώμα και απότελεί βασικό συστατικό που προφυλάσσει τα κύτταρά μας. Οι παρακάτω τροφές είναι οι πιο πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και κάνουν καλό:

Λιπαρά ψάρια

Σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες, ρέγγα. Προτίμησε να τα φας ψητά.

Ξηροί καρποί

Καρύδια κι αμύγδαλα αποτελούν θαυμάσιες πηγές ωμέγα 3λιπαρών οξέων. Άσε που μπορείς να τα έχεις μαζί σου παντού.

Αβοκάντο

Μία από τις πιο πολύτιμες φυσικές λιπαρές τροφές. Κι όμως το γουακαμόλε σε κάνει πιο έξυπνη.

Λιναρόσπορος

Ο μικρός και θαυματουργός αυτός σπόρος είναι η καλύτερη πηγή του φυτικού ωμέγα 3 που λέγεται α-λινολενικό οξύ. Το λάδι του λιναρόσπορου έχει πενταπλάσια ποσότητα από εκείνο των καρυδιών.