ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Κεφίρ είναι αυτό που λείπει από τη διατροφή σου

Η πρώτη φορά που άκουσα τη λέξη "Κεφίρ" ήταν πριν περίπου ένα χρόνο από τα χείλη της μητέρας μου, όπως και καθετί που αφορά σε υγιεινή διατροφή και γενικότερα υγιεινό τρόπο ζωής, το πρωτολανσάρει η μητέρα σε αυτό το σπίτι. Προσπαθούσε για μέρες να με πείσει να το εντάξω στη διατροφή μου, απαριθμώντας καθημερινά και για μήνες τα οφέλη του στην υγεία (#truestory).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ενδώσεις στις προτροπές της μανούλας γιατί ξέρεις ότι δεν πρόκειται να σταματήσει διαφορετικά. Ωστόσο, πριν πάρω την απόφαση να συμπεριλάβω το κεφίρ στην καθημερινότητά μου, θέλησα να μάθω περισσότερα πράγματα γι’ αυτό, καθώς μέχρι και πρόσφατα ήξερα μόνο το όνομά του. Και, πράγματι, ανακάλυψα πολλούς λόγους για να το αγαπήσω, τους πιο σημαντικούς από τους οποίους θέλω να μοιραστώ μαζί σου ώστε να σε πείσω (έγινα ήδη η μητέρα μου) να το βάλεις κι εσύ στη ζωή σου.

Τι είναι το Κεφίρ;

Το Κεφίρ είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν ενός συνόλου μικροοργανισμών σε μορφή λευκών και μαλακών κόκκων, που θυμίζουν σε όψη ένα μικρό κουνουπίδι. Αυτοί οι κόκκοι συνθέτουν ένα ζωντανό οργανισμό σε διαρκή αναπαραγωγή, καθιστώντας το Κεφίρ ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά. Προέρχεται από τον Καύκασο και μπορεί να παρασκευαστεί από οποιοδήποτε είδος γάλακτος (αγελαδινό, κατσικίσιο, πρόβειο κ.ο.κ.), ενώ το όνομά του “keyif” στα τούρκικα σημαίνει “καλή αίσθηση”.

Τα οφέλη του Κεφίρ στον οργανισμό

Και “ελιξήριο της ζωής” να το αποκαλέσεις, δε θα είναι υπερβολή. Ήδη, από το 1908 παρατηρήθηκε ότι οι πληθυσμοί του ορεινού Καυκάσου, που συνήθιζαν να καταναλώνουν προϊόντα από Κεφίρ, ζούσαν περισσότερο σε σχέση με άλλους κοντινούς τους πληθυσμούς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα τελευταία αρκετά χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις διατροφικές προτιμήσεις των απλών καταναλωτών αλλά και των celebrities, όπως η Jennifer Aniston, η Julia Roberts κ.ά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Κάτι που μάλλον οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε είναι ότι το 60% της καλής ομοιόστασης του οργανισμού μας επηρεάζεται από το πεπτικό μας σύστημα, καθώς αυτό έρχεται πρώτο σε επαφή με παθογόνους μικροοργανισμούς και χρειάζεται την κατάλληλη άμυνα για να τους εξουδετερώσει αποτελεσματικά. Σε αυτό, βοηθάει η κατανάλωση του Κεφίρ, καθώς τα συστατικά του αποτελούν τον πυρήνα της δράσης υπέρ της προστασίας του ανοσοποιητικού μας.

Αποτελεί πηγή βιταμίνης D

Και τι δεν έχουμε πει για τη βιταμίνη D: μαλλιά, νύχια, δέρμα και τόσα άλλα έχουν την ανάγκη της προκειμένου να παραμένουν υγιή. Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι η βιταμίνη D λειτουργεί και ως τονωτικό της αμυντικής λειτουργίας του οργανισμού, αφού συμβάλλει στη μετατροπή των Τ-λεμφοκυττάρων σε κύτταρα – δολοφόνους που εξουδετερώνουν τους εξωτερικούς παθογόνους μικροοργανισμούς. Το Κεφίρ, λοιπόν, εκτός όλων των άλλων, είναι και μια πολύ σημαντική πηγή της βιταμίνης D.

Πώς το βρίσκεις

Όπως κι εσύ, έτσι κι εγώ νόμιζα ότι το Κεφίρ μπορείς να το βρεις μόνο σε πόσιμη μορφή αλλά έκανα λάθος, μέχρι που έμαθα για το βρώσιμο Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ.

 

Η ελληνική εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ, εκτός από την πόσιμη εκδοχή αυτής της υπερτροφής, δημιούργησε και το Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ σε μορφή γιαουρτιού και μάλιστα σε 3 διαφορετικές γεύσεις, πέρα από την κλασική: δαμάσκηνο, ακτινίδιο, σύκο και βρώμη. Έτσι, τώρα μπορείς να απολαμβάνεις την πιο ευεργετική τροφή και με κουτάλι, σε όποια γεύση εσύ προτιμάς, με την εγγύηση της εταιρείας ΟΛΥΜΠΟΣ.

Αν, λοιπόν, έχεις βάλει κι εσύ στόχο μια υγιεινή διατροφή με γεύση απολαυστική, τότε ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ με κουτάλι, όπου απόλαυση και ευεξία πάνε μαζί!