HOUSE TWENTY FOUR

Η Κατερίνα Καραβάτου τα έκανε σαλάτα (επί πέντε)

24media

Όταν κάνεις ό,τι μπορείς για να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά πάντα με κάποιο τρόπο δεν είναι και τόσο εύκολο να κρατήσεις την ισορροπία σου, χρειάζεσαι μια κάποια καθοδήγηση, ένα mentoring. Έτσι πήρα ένα τηλέφωνο την Κατερίνα Καραβάτου, καθότι αξιοζήλευτο κορμί εδώ και χρόνια, και την κάλεσα στο σπίτι της 24Μedia, να μου δείξει τις αγαπημένες της σαλάτες.

Η σαλάτα από μόνη της, μπορεί να αποτελέσει και ένα ολοκληρωμένο γεύμα αν περιλαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Κάπως έτσι η Κατερίνα μου ξεκαθάρισε από την αρχή ότι από το σπίτι της δε λείπουν ποτέ τα παξιμάδια. Αφού τα έχει δοκιμάσει όλα, η καρδιά και το στομάχι της έχουν χαριστεί αυτοβούλως στη σειρά προϊόντων ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ, μιας που εκεί μπορεί να βρει και όλα τα είδη των προϊόντων που χρειάζεται για να συνοδεύσει τις σαλάτες της, αλλά και την γεύση που της ταιριάζει.

Ντομάτα-Μοτσαρέλα πάνω σε κριθαρένια παξιμάδια

24media

 

Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο. Κόβουμε τη ντομάτα (με δεξιοτεχνία όπως η Κατερίνα, η οποία έχει κατακτήσει πολλά βραβεία στην κοπή ντομάτας), και βάζουμε από μια φέτα πάνω στα κριθαρένια παξιμάδια. Ακολουθεί η μοτσαρέλα, μερικά φύλλα ρόκας, ραντίζουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Πράσινη Σαλάτα με παξιμάδια γεύσης λιαστής ντομάτας και ελιάς

24media

 

Εδώ η Κατερίνα προτίμησε τα ντοματίνια, τα οποία και πρόσθεσε σε μια σαλάτα που αποτελείται από μαρούλι, λόλα και ανθότυρο. Σπάμε τα παξιμάδια ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ με γεύση λιαστή ντομάτα και ελιά σε μικρά κομματάκια, ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Ρόκα-Παρμεζάνα και παξιμάδι από κριθάρι ολικής

24media

 

Όταν ζητάς από την κυρία Καραβάτου να αφήσει τη φαντασία της ελεύθερη στη σαλάτα, το αποτέλεσμα είναι το εξής: παξιμάδι από κριθάρι ολικής, ρόκα, παρμεζάνα, ρόδι, σταφίδα, καρύδια, αλλά και σως με βαλσάμικο ξύδι, λάδι και μέλι. Τα ΜΙΚΙΟ με σύκο και σταφίδα, είναι το σνακ το οποίο τσιμπήσαμε λίγο πριν φάμε τη σαλάτα που μας ετοίμασε η Κατερίνα.

Ελληνικός Ντάκος με κριθαροκουλούρες

24media

 

Στα λίγο πιο παραδοσιακά του μενού με τις σαλάτες, η Κατερίνα προτίμησε να στρώσει στο πιάτο κριθαροκουλούρες ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ, να κόψει τη ντομάτα σε κυβάκια, να τρίψει τυρί φέτα (αν εσύ προτιμάς κάποιο άλλο, νιώσε άνετα και αυτοσχεδίασε και τέλος να προσθέσει λάδι, αλάτι, ρίγανη και κάπαρη, σε μια παραλλαγή του κλασικού ντάκου. Η ίδια συνδυάζει τη σαλάτα αυτή με κριτσινάκια ΜΙΚΙΟ με λιαστή ντομάτα και ελιές που ταιριάζουν τέλεια με το πιάτο που ετοίμασε.

Πράσινη Σαλάτα με Σολομό και παξιμάδι γεύσης λαδιού τύπου Κυθήρων

24media

 

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει μια σαλάτα με σολομό, ο οποίος συνοδεύεται ιδανικά με το παξιμάδι γεύσης λαδιού τύπου Κυθήρων. Το πιάτο ολοκληρώθηκε με μαρούλι μαρούλι, λόλα, ντοματίνια και dressing από lime και κόλιανδρο. Δε μείναμε στην κουζίνα, αλλά αφού τελειώσαμε με τη μαγειρική, αποφασίσαμε να μεταφερθούμε μέχρι το σαλόνι, να απολαύσουμε όσα μας ετοίμασε η Κατερίνα.

Οι πέντε σαλάτες που έφτιαξε η Κατερίνα είναι ιδανικές για να ξεκινήσεις σωστά το διατροφικό πρόγραμμά σου με τη νέα χρονιά. Ανάλογα με τις ανάγκες και την όρεξή σου, συνδύασε όποια επιλογή κι αν κάνεις, με το αντίστοιχο προϊόν ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ που επιθυμείς.

 

Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας