ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το φρούτο που λειτουργεί σαν φυσικό προβιοτικό είναι αυτό

Μπορεί να έχεις δοκιμάσει πολλά συμπληρώματα διατροφής ή εξειδικευμένες αγωγές για τις παθήσεις του εντέρου και της πέψης, αλλά το πρόβλημα παραμένει εκεί.

Μην ψάχνεις άλλα χημικά, μην τρέχεις στα φαρμακεία. Μια πολύ πρόσφατη έρευνα ήρθε για να δώσει τη λύση στο ζήτημα που σε ταλαιπωρεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη αυτή, ένα μάνγκο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι ερευνητές, έπειτα από πειράματα δύο μηνών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το μάνγκο όχι μόνο βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, αλλά και στην απώλεια βάρους όπως επίσης και μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάνοντας τους επιστήμονες να μιλούν για ένα σημαντικό μέσο πρόληψης του διαβήτη (εφόσον καταναλώνεται σε καθημερινή βάση και στα πλαίσια μιας γενικότερης ισορροπημένης διατροφής).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μάνγκο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και ασβέστιο, η λειτουργία του ως προβιοτικού είναι ένας ακόμη σημαντικός λόγος για να εντάξεις αυτό το νόστιμο τροπικό φρούτο στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.