ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νέο app θα βλέπει με ένα “κλικ” πόσες θερμίδες τρως

Μπορεί ακόμα να βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο όμως αργά ή γρήγορα θα φτάνει στο κινητό μας και θα μπορεί με μια μόνο φωτογραφία να υπολογίζει πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρώμε.

Ο λόγος για τη νέα εφαρμογή Im2Calories που αναπτύσσεται από την Google. Θα είναι βέβαια ημι-αυτόνομη, δηλαδή θα χρειάζεται και τη βοήθεια σου για να υπολογίσει σωστά.

Έστω για παράδειγμα ότι τρως μακαρόνια με κιμά και τυρί. Βγάζεις φωτογραφία και η εφαρμογή σου βγάζει μερικές επιλογές, του τι μπορεί να είναι αυτό που τρως. Κλικάρεις στο σωστό και voila, αυτές είναι οι θερμίδες που έχεις στο πιάτο σου. Σταδιακά αυτή η αλληλεπίδραση θα κάνει το Im2Calories πιο σωστό στους υπολογισμούς του.

Στο μέλλον, επίσης], είναι πιθανό να προσφέρει εκτός από τον υπολογισμό θερμίδων, υπολογισμό και της διατροφικής αξίας των τροφών που φωτογραφίζουμε.

Το Im2Calories θα μπορεί να βγάζει ένα μέσο όρο εβδομαδιαίας κατανάλωσης θερμίδων ενώ φυσικά, εφόσον έχει αποδεχτεί ο χρήστης τους όρους, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για να βγάλει συμπεράσματα σχετικά τις διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού.

Ακόμα είναι άγνωστο πότε θα μπορούμε να την κατεβάσουμε στο κινητό μας, ωστόσο ήδη έχει γίνει κατάθεση της πατέντας.