ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θέλεις να βελτιώσεις την υγεία σου; Πιες ξιδάκι

Αν χρησιμοποιείς ξίδι μόνο για να νοστιμέψεις τις φακές, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς με τα νέα που ακολουθούν. Το ξίδι κάνει καλό, όχι μόνο στα νεύρα, αλλά κυρίως στην υγεία σου.

Μερικά υποτιθέμενα οφέλη, όπως για παράδειγμα η απώλεια βάρους, δεν είναι παρά μύθοι. Υπάρχουν όμως και κάποια που βασίζονται στην επιστήμη. Η αντι-γλυκαιμική επίδραση του ξιδιού μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στην πέψη, ενώ τα υψηλά επίπεδα οξέων μπορούν να σε βοηθήσουν με το φούσκωμα και τους πόνους στο σώμα.

Επίσης, δεν έχει τόσο χάλια γεύση όσο νομίζεις. Τα πόσιμα ξίδια περιέχουν συνήθως μηλίτη, ή ξίδι από ζαχαροκάλαμο, το οποίο αναμειγνύεται με αλάτι, ζάχαρη και άλλα φυσικά καρυκεύματα – που σημαίνει ότι έχουν λιγότερο έντονη γεύση από αυτό που χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα ή τη sauce της σαλάτας.

Δε χρειάζεται να το πιεις σκέτο. Μπορείς να το αναμείξεις με ανθρακούχο νερό για μια εναλλακτική σόδα ή να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα στο αγαπημένο σου κοκτέιλ.