ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 9 καλύτερα είδη τσαγιού για να χάσεις βάρος, πίνοντας

Unsplash

Αν ανήκεις κι εσύ στην ομάδα των ανθρώπων που ζουν για να κάνουν δίαιτα (ή κάνουν δίαιτα για να ζουν, δεν έχω καταλήξει ακόμα), σου αρέσει να δοκιμάζεις όλα τα διατροφικά tips στο πλαίσιο της διατροφής σου. Αυτή τη φορά, δε θα ανακαλύψουμε την Αμερική, απλά θα ξεχωρίσουμε ποιο τσάι μπορεί να κάνει τι.

Τι εννοείς δεν ήξερες ότι το τσάι βοηθά στο αδυνάτισμα; Έλα τώρα. Μπορεί να μην ξυπνήσεις το πρωί 10 κιλά λιγότερο, αλλά σίγουρα το να εντάξεις το τσάι στην καθημερινή σου διατροφή έχει πολλά οφέλη: θα ενυδατωθείς, θα αποτοξινωθείς και φυσικά διαβάζοντας παρακάτω, θα βρεις και τόσους άλλους λόγους ώστε να εντάξεις καθένα από τα ακόλουθα είδη τσαγιού στη διατροφική σου ρουτίνα.

Λευκό τσάι

Βοηθά στο να καταστραφούν τα λιπώδη κύτταρα και αποτρέπει τη συσσώρευση του λιπώδους ιστού, εξαιτίας της υψηλής του περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πράσινο

Επιταχύνει την απώλεια βάρους και βοηθάει να μην ξαναπάρεις πίσω τα κιλά που έχασες.

Μάτε

Το τσάι Yerba Mate είναι το παραδοσιακό ρόφημα των Ινδιάνων της Νοτίου Αμερικής και μπορεί να βοηθήσει να ρίξεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, χάρη στις τονωτικές χημικές ουσίες που περιέχει (καφεΐνη, θεοφυλλίνη και θεοβρωμίνη), αλλά και να χάσεις βάρος.

Οοlong τσάι

Βοηθάει τον οργανισμό σου να μεταβολίζει πιο εύκολα τα λίπη, άρα να χάνεις και ευκολότερα βάρος.

Μαύρο τσάι

Σε μια διατροφή με πολλές θερμίδες, μπορεί να βοηθήσει ώστε να μην πάρεις βάρος, γιατί εμποδίζει την απορρόφηση λίπους κατά τη διάρκεια της πέψης.

Τσάι μέντας

Πριν το πιεις, κάνε μια μεγάλη, βαθιά ρουφηξιά του αρώματός του. Σύμφωνα με μια έρευνα, οι άνθρωποι που εισέπνευσαν το φρέσκο άρωμα της μέντας κάθε δύο ώρες για πέντε μέρες, έτρωγαν λιγότερες θερμίδες και ζάχαρη.

Matcha

Αν πίνεις matcha βοηθάει ώστε να επιταχύνει ο οργανισμός σου 137 φορές περισσότερο, απ’ ότι όταν πίνεις πράσινο τσάι.

Από τζίντζερ

Σύμφωνα με τις έρευνες το τσάι από τζίντζερ βοηθάει ώστε να μειωθεί το φούσκωμα και να βελτιωθεί η αρτηριακή σου πίεση.

Τσάι από μάραθο

Αυξάνει τα επίπεδα της μελατονίνης, μια ορμόνη που σε βοηθάει να αποκοιμηθείς το βράδυ, ενώ παράλληλα ρυθμίζει και την αύξηση του σωματικού βάρους και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.