ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί πρέπει να τρως μια κουταλιά φιστικοβούτυρο

Η γεύση του ήρθε πρώτη φορά στο στόμα σου χάρη στη γνωστή αγαπημένη σοκολάτα που γεύεσαι από παιδί. Το φιστικοβούτυρο στην πιο απλή του μορφή αργήσαμε να το βάλουμε στη διατροφή μας ως λαός. Οι Αμερικανοί την τρώνε με τις χούφτες δεκαετίες τώρα. Κάτι ξέρουν, αφού πρόκειται για εξαιρετικό σνακ με σημαντικά οφέλη για την υγεία σου, παρά το γεγονός ότι έχει αρκετές θερμίδες. 

Ωστόσο, αν το απολαμβάνεις με μέτρο, η θρεπτική του αξία θα σε ανταμείψει με γλύκα και πολύ υγιεινά πλεονεκτήματα:

Είναι πηγή καλών λιπαρών

Το μονοακόρεστο, “καλό” λίπος του είναι οι 65 από τις συνολικά 95 θερμίδες που περιέχει η μία κουταλιά της σούπας. Το επίσης θετικό είναι πως προκαλεί κορεσμό σε μικρή ποσότητα, οπότε χορταίνεις χωρίς να φας πολύ. Κορεσμός: ευλογία.

Σου δίνει ενέργεια

Ως πλούσια πηγή πρωτεϊνών (2 κουταλιές ισοδυναμούν με ένα αβγό) αλλά και υδατανθράκων το φυστικοβούτυρο αποτελεί μία πρώτης τάξης επιλογή σνακ πριν την προπόνηση. Μπορείς να το αλείψεις πάνω σε ρυζογκοφρέτα ή φρυγανιά ολικής άλεσης, αλλά και συνδυαστικά με μία μπανάνα για ακόμα περισσότερο κάλιο.

Έχει πολλά αντιοξειδωτικά

Από τη στιγμή που πρόκειται για ξηρό καρπό, η πάστα του φιστικιού προστατεύει την καρδούλα σου, μειώνει τη χοληστερόλη και διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, το οποίο σημαίνει πως είναι από εκείνες τις τροφές που επιβραδύνουν το γήρας.

Κάνει καλό στα μαλλιά

Χάρη στη βιταμίνη B και τη βιοτίνη που περιέχει σε σημαντικό βαθμό.