ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 ροφήματα που σε χαλαρώνουν πριν τον ύπνο και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Pexels

Τα συστατικά τους ηρεμούν το νευρικό σύστημα και άρα σε χαλαρώνουν, οπότε συστήνονται ανεπιφύλακτα πριν τον ύπνο. Παράλληλα, τα ροφήματα αυτά συμβάλλουν στην προσπάθεια να διατηρήσεις ή να χάσεις βάρος, είτε αυξάνοντας τον μεταβολισμό σου, είτε κοντράροντας το λίπος. Ποια είναι;

Ροφήματα που σε  χαλαρώνουν: Γάλα

Όχι απαραίτητα ζεστό, αλλά και κρύο, το γαλατάκι είναι από τα ροφήματα που που φέρνουν καλά αποτελέσματα γιατί έχει τρυπτοφάνη, το αμυνοξύ που αποτελεί πρόδρομο ουσία της σεροτονίνης, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση του ύπνου. Παρόμοια δράση έχει το ασβέστιο, ενώ πολύτιμη για την τροφή των μυών είναι η καζεΐνη, η οποία επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες.

Λουίζα με φασκόμηλο για χαλάρωση και απώλεια βάρους

Βράζεις νερό και ρίχνεις μέσα ένα φακελάκι λουίζα, ένα φασκόμηλο. Θα κοιμηθείς σαν πουλάκι, ενώ ταυτόχρονα θα έχεις βοηθήσει τον οργανισμό σου να χάσει λίπος. Τα 2 αυτά βότανα σε συνδυασμό κάνουν θαύματα. Κατανάλωσε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.

Ροφήματα για απώλεια βάρους και χαλάρωση: Χαμομήλι

Άλλο ένα μαγικό βοτάνι με διπλή δράση. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους, ξεπρήζει την κοιλιά και χαλαρώνει τα πνεύματα χάρη στις ηρεμιστικές του ιδιότητες.

Κεφίρ για χαλάρωση και απώλεια βάρους

Το κεφίρ- από την τουρκική λέξη Keyif που σημαίνει «καλή αίσθηση μετά το φαγητό»- είναι ρόφημα από αγελαδινό ή κατσικίσιο που έχει υποστεί ζύμωση. Οι έρευνες έχουν επιδείξει πως το κεφίρ προσφέρει μακροζωία και βελτίωση του ύπνου. Παράλληλα, τα βακτήρια για τα οποία φημίζεται, κάνουν καλό στο έντερο, αποτρέποντας την εμφάνιση δυσκολιότητας και μειώνοντας το φούσκωμα.

Χυμός σταφύλι

Χυμός πριν τον ύπνο; Όχι πολύ συνηθισμένο, σωστά. Ωστόσο o χυμός από σταφύλι δεν είναι από τα ροφήματα που ανεβάζουν την πίεση. Το κρασάκι δεν σε χαλαρώνει; Ε, τι έχει το κρασάκι; Σταφύλι δεν έχει; Εδώ το δεδομένο είναι πως το αντιοξειδωτικό των σταφυλιών που λέγεται ρεσβερατρόλη έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το γνωστό «κακό» λευκό λίπος σε «καλό» καστανό.