ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 μυστικά για να “ξεφουσκώσεις” λίγο πριν την παραλία

Kαι να που φτάσαμε στο καλοκαιράκι ή πιο συγκεκριμένα σ' εκείνη την εποχή του χρόνου που έχει τίτλο ως "summer: loading". Κατά την τρέχουσα περίοδο κατεβάζουμε και πάλι τα μαγιό από το πατάρι, τα φοράμε και στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη να δούμε τι ψάρια πιάσαμε και φέτος. Ήμασταν προσεκτικές στη διατροφή μας; Γυμναστήκαμε αρκετά; Πώς αντανακλάται ένας ολόκληρος χειμώνας στο είδωλό μας; Ό,τι κι αν δεις, μην αγχωθείς. Υπάρχει χρόνος ακόμα. Με την άμεση και σωστή εφαρμογή των παρακάτω αποτελεσματικών συμβουλών διατροφής, η παραλία θα γίνει η πασαρέλα σου.

Πίνεις πιο πολύ νερό

Οχτώ ποτήρια σε καθημερινή βάση δεν είναι η εξαίρεση, αλλά Ο κανόνας σ’ ό,τι αφορά στο νερό. Ο πιο φυσικός λιποδιαλύτης σου δημιουργεί αίσθημα κορεσμού, διώχνει την κατακράτηση, σε ενυδατώνει, βελτιώνει την ποιότητα του δέρματός σου (αντίο κυτταρίτιδα), κι αν θες να πιεις κάτι σε αναψυκτικό- δεν το κάνεις- αλλά μπορείς να ξεγελάσεις την επιθυμία σου ρίχνοντας σ’ ένα ανθρακούχο νερό μερικές φρέσκες φέτες λεμόνι! Μην ξεχνάς να έχεις πάντα και παντού μαζί σου ένα δροσερό μπουκαλάκι με το νερό σου.

 

Εφαρμόζεις τη μέθοδο “μικρό πιάτο”

Αντί να περιορίσεις την ποσότητα του φαγητού σου μέσα στο κλασικό πιάτο και να σε πιάσει στεναχώρια και ψυχαναγκαστική πείνα από το θέαμα ενός κουτσουρεμένου γεύματος, κάνεις το εξής ψυχολογικό τρικ: Τρως σε μικρό πιατάκι, όπου όλα δείχνουν πιο πλούσια- και το μάτι χορταίνει (βασικό). Μ’αυτόν τον τρόπο μειώνεις την ποσότητα του φαγητού, αλλά ξεγελιέσαι, αφού το πιάτο παραμένει γεμάτο, Κι ας είναι 2 νούμερα μικρότερο (ουπς τόσα μπορεί να είναι και τα νούμερα που θα “πέσεις” στο παντελόνι. Τέλειο;)  

Βγαίνεις για περπάτημα

Δεν θα σου πω “ξεκίνα γυμναστήριο”. Το ξέρεις ήδη, η σωματική άσκηση μας κρατάει γερές, δυνατές, χαρούμενες, μας αποσυμπιέζει, αυξάνει το μεταβολισμό και όλα λειτουργουν υπέροχα. Αν δεν έχεις χρόνο για διάδρομο, trx ή pilates, προσπάθησε τουλάχιστον να περπατάς πιο πολύ. Βάλε το ξυπνητήρι μία ώρα νωρίτερα, φόρα τα αθλητικά σου και βγες για γρήγορο βάδην. Η πιο basic μορφή αερόβιας άσκησης συμβάλλει δυναμικά στην απώλεια λίπους. Απαραίτητη προϋπόθεση, να προσέχεις τη διατροφή σου. Από μόνο του το περπάτημα δεν κάνει και πολλά, ας μην γελιόμαστε.

Τρως κεφίρ

 

Αν ψάχνεις μια τροφή- σύμμαχο για τον οργανισμό σου σε όλα τα επίπεδα, τότε να σου συστήσω το κεφίρ. Ενδεχομένως να το γνωρίζεις ήδη, αλλά ως κάτι περίεργο με ιδιαίτερη γεύση. Αυτά, παλιά. Τώρα πια υπάρχει το Κεφίρ ΌΛΥΜΠΟΣ, γιαουρτάκι με γεύση φανταστική, που τρώγεται αχόρταγα, σαν παγωτό. Το κεφίρ αν και γνωστό εδώ και δεκάδες χρόνια για την ευεργετική του δράση, το τελευταίο διάστημα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των επιστημόνων όσο και των καταναλωτών. Αποκαλείται το “ελιξίριο της ζωής” κι αυτό γιατί το 1908 ένας ερευνητής παρατήρησε ότι πληθυσμοί του ορεινού Καυκάσου που συνήθιζαν να καταναλώνουν τέτοιου είδους προϊόντα, ζούσαν περισσότερο (ώπα!).

Εκτός από το προφανές που είναι η καλή υγεία του πεπτικού μας συστήματος, πολυάριθμες μελέτες έχουν συσχετίσει το κεφίρ και με άλλες παραμέτρους υγείας όπως τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, νευρολογικές διαταραχές, ακόμα και την παχυσαρκία, την οποία αποτρέπει φυσικά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αστέρες του Hollywood, όπως η Jennifer Anniston, η Julia Roberts και η Michelle Pfeiffer το έχουν εντάξει στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής τους. Κι αν για κάποιους η γεύση του στην πόσιμη μορφή του ήταν αποτρεπτική, ως γιαούρτι το Κεφίρ ΌΛΥΜΠΟΣ αποτελεί απόλαυση. Πέρα από την κλασική γεύση, την οποία μπορείς να τη συνδυάσεις με βρώμη για ένα τέλειο, ελαφρύ πρωινό ή βραδινό γεύμα, το Κεφίρ ΌΛΥΜΠΟΣ διαθέτει 3 ακόμα εξαιρετικές γεύσεις: Σύκο, Ακτινίδιο και Δαμάσκηνο με τραγανές νιφάδες βρώμης. Προσωπική συμβουλή: αν θες να δεις την κοιλιά σου να “εξαφανίζεται”, πιάσε ένα κουτάλι.

 

Γεμίζεις το μπολ με σαλάτα

Όταν θες να χάσεις βάρος, τα γεύματά σου πρέπει να είναι όσο πιο απλά και μη επεξεργασμένα γίνεται. Μία σαλάτα με μία μερίδα πρωτεΐνης, όπως τυρί, αυγό, τόνος ή γαλοπούλα είτε μία μερίδα αμύλου, όπως ένα φλιτζάνι ρύζι ή μία βραστή πατάτα πρέπει να έχουν σταθερή θέση στο καθημερινό διατροφολόγιό σου. Ρίχνεις μία κουταλιά της σούπας λάδι, όσο ξύδι, λεμόνι και πιπέρι θες. Δώσε έμφαση στα πράσινα λαχανικά, αλλά μην παραλείπεις και τα υπόλοιπα “χρώματα”. Απόφυγε το καλαμπόκι γιατί έχει περισσότερες θερμίδες απ’ όσες νομίζεις.