ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 καλοί λόγοι για να το ρίξεις στο κρεμμύδι

Είναι αυτή η έντονη, χαρακτηριστική, σχεδόν ανεξίτηλη μυρωδιά που σε κάνει να κρατάς σαφείς αποστάσεις από το ξερό κρεμμύδι. Δεν το τρως στη σαλάτα, δεν βάζεις στο σουβλάκι, το καθαρίζεις με 2 στρώσεις γάντια, αν φας κανένα κατά λάθος βάζεις αγγελία για καραμέλα για να γλιτώσεις. Μπορεί να σου πέφτει  και βαρύ στο στομάχι. Σε νιώθω απόλυτα. Αλλά το κρεμμύδι φίλη μου, κάνει καλό. Και πρέπει να το τρώμε, έστω και μέσα στο φαγητό, μαγειρεμένο.

Ρίχνει την “κακή” χοληστερόλη

Φυσικά ό,τι επικαλούμαστε εδώ προέρχεται από τους επιστήμονες. Σύμφωνα λοιπόν με κινέζικη μελέτη που έγινε σε χάμστερ, τα οποία ταΐζονταν με πολτοποιημένο κρεμμύδι και τροφές πλούσιες σε χοληστερόλη, μετά από 2 περίπου μήνες, η “κακή” μειώθηκε κατά 20%.

Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση

Ένα και μόνο μόριο του θείου (βρίσκεται στο βολβό του κρεμμυδιού) αρκεί για να αναστείλει τη δραστικότητα των μακροφάγων, των ειδικών λευκών αιμοσφαιρίων που διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στο ανοσοποιητικό. Με απλά λόγια, τρως κρεμμύδι, δεν αρρωσταίνεις εύκολα.

Είναι αντικαρκινική τροφή

Έχει την ιδιότητα να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μορφών καρκίνου όπως του παχέος εντέρου και των ωοθηκών, όταν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες. Βάλε το στη σαλάτα σου και τσιγάρισέ το ελαφρά όταν το μαγειρεύεις γιατί μετά τα 10 λεπτά της επαφής του με υψηλή θερμότητα αρχίζει και χάνει τις ιδιότητές του.

Κρατάει τα οστά σου γερά

Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, τρώγοντας συχνά κρεμμύδι, μειώνουν τον κίνδυνο που διατρέχουν για κατάγματα ισχίου.

Αξίζει τον κόπο να δακρύσεις από το κρεμμύδι. Για όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν οι τσιχλίτσες και το στοματικό διάλυμα.