ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το νόστιμο συστατικό που θα σε αδυνατίσει αν το προσθέσεις στον καφέ σου

Είναι το τελευταίο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου να προσθέσεις στον πρωινό καφέ, ειδικά όταν ο στόχος είναι το αδυνάτισμα. Προσωπικά, αν μου έλεγαν να ρίξω βούτυρο στον καφέ μου γιατί συμβάλλει στην απώλεια βάρους, θα απαντούσα "άντε καλέ" και θα επέμενα να μου σερβιριστεί κλασικά σκέτος. Σύμφωνα με τον Dave Asprey όμως, εμπνευστή της Bulletproof Diet, επιχειρηματία, συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου, ενός ανθρώπου που γενικά το έχει ψάξει σε βάθος με τη διατροφή και τη βιολογία, 1-2 κουταλιές του γλυκού βούτυρου κάνει θαύματα. Αλλά όχι ό,τι κι ό,τι βούτυρο, αυτό έλειπε. 

Ο Asprey υποστηρίζει πως πίνοντας καφέ χαμηλό σε τοξίνες μαζί με ανάλατο, βιολογικό βούτυρο από γάλα που προέρχεται από ζώα τα οποία έχουν τραφεί μόνο με γρασίδι έχασε πολύ πιο εύκολα 50 (!) κιλά. Ο συνδυασμός αυτός, λέει ο Asprey, εξασφαλίζει στον οργανισμό μας όλα εκείνα τα υγιή λιπαρά που χρειάζονται για τη λειτουργία των ιστών και των ορμονών οι οποίοι σχετίζονται με την γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου.

Παράλληλα, το βουτυρικό οξύ που περιέχει είναι φάρμακο για τις καρδιακές παθήσεις και τις φλεγμονές, αυξάνει την ενέργεια, ενώ το λινολεϊκό οξύ που περιέχει το συγκεκριμένο γάλα (από ζώα που τρώνε μόνο γρασίδι), έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Όλα αυτά ισχύουν όμως υπό την προϋπόθεση ο καφές να καταναλώνεται ως γεύμα κι όχι ως συνοδευτικό. Αν δηλαδή ακολουθήσεις την πρωτότυπη συμβουλή του Asprey, το βούτυρο πρέπει να μπαίνει μόνο στον καφέ, το ψωμάκι το ξεχνάς.

Ορίστε, εδώ ο Dave σου δείχνει τα κόλπα: