ΔΙΑΤΡΟΦΗ

9 πράγματα που μπορεί να σου συμβούν αν σταματήσεις να πίνεις καφέ

Σου έχουμε πει πώς να πίνεις τον καφέ σου, τι να μην ξαναβάλεις σ' αυτόν και μερικά πράγματα που ενδεχομένως να μην ήξερες. Σου μάθαμε και πώς να φτιάξεις τους 5 καλύτερους καφέδες στον κόσμο. Τώρα, ήρθε η ώρα να σου πούμε να μην ξαναπιείς καφέ.

Γιατί; Πρώτον γιατί δεν είναι σίγουρα καλό να εξαρτάσαι από το οτιδήποτε και ξέρω κι εγώ κι εσύ πως αν αργήσεις λίγο να πιεις το πρωινό σου καφεδάκι, τα συμπτώματα στέρησης είναι αμέσως εμφανή. Δεύτερον, μπορεί τελικά να σε ωφελήσει.

1. Η επιδερμίδα σου θα ηρεμήσει

Ο καφές είναι πολύ όξινος. Όταν η οξύτητα μπερδεύεται με υψηλές δόσεις καφεΐνης, μπορεί να τρελάνει τις στρεσογόνες ορμόνες σου, οι οποίες και ελέγχουν την λιπαρότητα του προσώπου σου. Άρα; Λιγότερη καφεΐνη, λιγότερο πρόσφορο έδαφος για σπυράκια.

2. Θα δείχνεις πιο δροσερή και λαμπερή

Η καφεΐνη είναι διουρητική. Αυτό σημαίνει πως αν το παρακάνεις (4-5 κούπες τη μέρα), το δέρμα σου θα δείχνει ξηρό και αφυδατωμένο.

3. Θα αποταμιεύσεις ΠΟΛΛΑ λεφτά

Σκέψου δυο καφέδες τη μέρα, από δύο ευρώ για περίπου 10 μήνες το χρόνο (μαζί με άδειες και διακοπές), μας κάνει κάτι παραπάνω από 800ευρώ τον χρόνο. ΣΟΚ

4. Θα έχεις λιγότερα νεύρα

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, η υπερβολική καφεΐνη μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε τοξικότητα της καφεΐνης, μια κατάσταση που προκαλεί την αϋπνία, άγχος και εναλλαγές της διάθεσης. Όχι και πολύ ωραίες συνήθειες.

5. Θα οδηγηθείς στην επιτυχία

Η καφεΐνη αυξάνει την παραγωγικότητα, αλλά μόλις περάσει η επίδρασή της μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη διάθεσή σου και να μειώσει την αντίληψή σου, σύμφωνα με μια έρευνα από το Johns Hopkins Medical School.

6. Θα κοιμάσαι σαν πουλάκι

Εντάξει, δε χρειάζεται να πω πολλά, ξέρεις τη σχέση της καφεΐνης με την αϋπνία.

7. Τα δόντια σου θα είναι πιο λευκά

Αν δε μπορείς να κόψεις εντελώς τον καφέ, δοκίμασε να τον πίνεις με καλαμάκι.

8. Θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Η καφεΐνη προκαλεί σπασμούς στο πεπτικό σου σύστημα, γι’ αυτό και νιώθεις φουσκωμένη. Αν κόψεις τους πρωινούς καφέδες η μέση σου μπορεί να μειωθεί μέχρι και 5 εκατοστά.

9. Δε θα γλυτώσεις τα συμπτώματα στέρησης

Οι πονοκέφαλοι αυτοί συνήθως διαρκούν μία με δύο εβδομάδες. Μπορείς να τα καταφέρεις!