ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τρόφιμα που φρεσκάρουν την αναπνοή σου

Η κακή αναπνοή όπως έχουμε ήδη συζητήσει σε παλιότερο post μπορει να είναι ένδειξη κάποιας ασθένειας, ωστόσο τις περισσότερες φορές η αιτία είναι πιο απλή. Το τσιγάρο, ο καφές και η ελλιπής στοματική υγιεινή μπορεί να προκαλέσει κακοσμία, την οποία μπορείς να αποφύγεις φρεσκάροντας την αναπνοή σου με τα παρακάτω τρόφιμα.

1. Μαϊντανός

Αν το φαγητό σου έχει αρκετό σκόρδο και φοβάσαι για την αναπνοή σου φάε και κάτι με μαϊντανό (ή βασιλικό ή δεντρολίβανο). Τα έλαια του μυρωδικού θα φρεσκάρουν την αναπνοή σου και θα μειώσουν τη σκορδίλα!

2. Λεμόνια

Όσο και να σε ανατριχιάζει/ ξινίζει η γεύση του φρέσκου λεμονιού, κάνε την καρδιά σου πέτρα, δάγκωσε μια μικρή φέτα και ρούφα το χυμό της. Σε περίπτωση που δεν αντέχεις, μπορείς να προσθέσεις  λίγο χυμό σε ένα ποτήρι νερό ή σόδα.

3. Μέντα

Νομίζω δεν χρειάζεται να εξηγήγησω γιατί η μέντα αποτελεί την ιδανική λύση για την κακοσμία. Η έντονη φρέσκια μυρωδιά της θα ανανεώσει την αναπνοή σου σε χρόνο dt.

4. Γιαούρτι

Η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τα επίπεδα του υδρόθειου (θειούχα πτητική ένωση που προκαλεί δύσοσμα αέρια), για αυτό έχε πάντα στο ψυγείο ένα- δύο κεσεδάκια!

5. Μήλα

Κλισέ ΑΛΛΑ η ατάκα ”ένα μήλο την ημέρα..” ισχύει και για την στοματική υγιεινή, για τον απλούστατο λόγο ότι όταν τρως ένα τραγανό μήλο αυξάνεται η παραγωγή σάλιου άρα ξεπλένεται φυσικά το στόμα σου. Σατανικό;;

6. Κανέλα

Η κανέλα δεν απογειώνει μόνο τη γεύση του απογευματινού διπλού καπουτσίνο που πίνεις αλλά και την μυρωδιά της αναπνοής σου καθώς εξοντώνει τα στοματικά βακτήρια.