WELLNESS

Οι ευεργετικές ιδιότητες της αλόης για την ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς

Τα τελευταία χρόνια, θα ακούς πολύ συχνά μία συγκεκριμένη λέξη, όταν η συζήτηση αφορά σε φυτικά προϊόντα ομορφιάς, DIY συνταγές για μάσκες κλπ., ενίσχυση του οργανισμού κ.ο.κ. Η λέξη αυτή δεν είναι άλλη από την αλόη, η οποία πολύ δίκαια γίνεται αντικείμενο συζήτησης.

Η αλόη έχει μερικές πολύ ευεργετικές ιδιότητες για διάφορα μέρη του σώματος και του προσώπου, γι’ αυτό άλλωστε πολλές εταιρείες με φυτικά προϊόντα αλλά και άλλες με καλλυντικά, την προτιμούν ως συστατικό.

Επειδή, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να τη συναντήσεις στη σύνθεση διάφορων προϊόντων που αγοράζεις, σου συγκεντρώσαμε μερικές πολύ ενδεικτικές ιδιότητες της αλόης, ώστε να γνωρίζεις σε τι σε οφελεί.

1) Δυναμώνει και επιμηκύνει τις βλεφαρίδες

Αν δεν είσαι φίλη των extensions για βλεφαρίδες, τότε μπορείς πολύ απλά να δοκιμάσεις αυτή τη φυτική συνταγή, για δυνατές και μακριές βλεφαρίδες. Ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού gel αλόης μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο και εφάρμοσε μ’ ένα καθαρό βουρτσάκι στις βλεφαρίδες σου πριν τον ύπνο. Αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει αλόη ή καστορέλαιο, κάνε ένα τεστ στη διάρκεια της μέρας στο δέρμα σου, για να αποφύγεις τυχόν αλλεργίες.

2) Επιδρά στους μαύρους κύκλους

Το φυτό της αλόης είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες. Εφάρμοσε ταμποναριστά κάτω από τα μάτια σου gel αλόης και θα δεις αισθητή διαφορά ανανέωσης.

3) Φυσικό ντεμακιγιάζ

Εφάρμοσε gel αλόης σε λίγο βαμβάκι και απομάκρυνε το foundation και οποιοδήποτε άλλο προϊόν από το πρόσωπό σου.

4) Θεραπεία μαλλιών

Η αλόη περιέχει από τη φύση της πηκτίνη, η οποία καταπολεμά την πιτυρίδα. Ρευστοποίησε φυσικό gel αλόης στο blender και με αυτή την ποσότητα κάνε ολιγόλεπτο μασάζ στο κεφάλι και τα μαλλιά σου. Έπειτα, εφάρμοσέ το σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και άστο εκεί για όλο το βράδυ. Το πρωί που θα ξεπλύνεις τα μαλλιά σου, θα δεις αμέσως τη διαφορά στα μαλλιά σου.

5) Καταπολέμηση ακμής

Το εσωτερικό του φυτού είναι φάρμακο για τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή στο πρόσωπό σου.

6) Ενίσχυση των νυχιών

Εφαρμόζοντας ενδυναμωτικά προϊόντα αλόης, τα νύχια σου θα γίνουν άμεσα πιο λαμπερά και υγιή.

7) Καταπραϋντική δράση στα εγκαύματα του ήλιου

Το καλοκαίρι δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζεις. Έχε στην κατάψυξή σου παγάκια από gel αλόης, έτοιμα να σε ανακουφίσουν από τα εγκαύματα του ήλιου.