ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Έχεις αϋπνίες; Ο “ροζ θόρυβος” θα σε κάνει να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Ο λευκός θόρυβος έχει αποδειχτεί ότι είναι αντίδοτο στην ηχορρύπανση, είναι καταπραϋντικός και βοηθάει σημαντικά στη χαλάρωση του εγκεφάλου μας, γιατί μας υπενθυμίζει το ασφαλές περιβάλλον της μήτρας.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, λευκός θόρυβος είναι ένα ηχητικό σήμα που καλύπτει τους θορύβους του περιβάλλοντος, όπως ο ήχος του πλυντηρίου, ο ήχος της βροχής, ο ήχος από το πιστολάκι και τον απορροφητήρα. (Αν έχεις μωρό, τότε γνωρίζεις πολύ καλά ότι μπορείς να το ηρεμήσεις αν απλά βάλεις σε λειτουργία τη σκούπα ή κάποια από τις προαναφερθέντες συσκευές).

Μια καινούρια έρευνα ωστόσο, που δημοσιεύτηκε στο ”Frontiers in Human Neuroscience” υποστηρίζει ότι ο ροζ θόρυβος βοηθάει περισσότερο στην καταπολέμηση της αϋπνίας ενώ παράλληλα με τον καιρό ενισχύει την μνήμη. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα ανακάλυψαν πως όταν κοιμήθηκαν ακούγοντας ροζ θορύβους πήγαν έως και 3 φορές καλύτερα σε τεστ μνήμης το επόμενο πρωί.

Αν θέλεις να το δοκιμάσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις play στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω και να πέσεις για ύπνο.