ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Ασκητική” στο Ηρώδειο

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση ''Ασκητική'' στο Ηρώδειο την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 21:00 μπορείτε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό και να κερδίσετε 2 διπλές προσκλήσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής.

Ο Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζει την «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» το  μέγα φιλοσοφικό αυτό έργο του Νίκου Καζαντζάκη επιχειρώντας για άλλη μία φορά ,νεα πρωτοποριακή θεατρική προσέγγιση συνδυαζοντας video art με νέες θεατρικές μεθόδους  που θα συνοδεύουν τους ερμηνευτές πρωταγωνιστές του έργου. Τρία ζευγάρια από τρεις γενιές σπουδαίων ηθοποιών.

Νικήτας Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου, Τάσος Νούσιας, Μαρία Κίτσου, Χρήστος Καπένης, Mικαέλα Κυβεντίδου και ο Μιχάλης Γιαννικάκης

Ομάδα 18 ηθοποιών –χορού- και συμμετοχή  ενόργανου συνόλου.

Ν΄ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί εγώ θα φταίω. Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ. (Ν.Καζαντζάκης)

Το φιλοσοφικό  αυτό έργο που ο ίδιος  θεωρούσε ως «το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο το έργο του», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενά του συγγραφέα, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω. Μιλάει για τη μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και την ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών που τον ωθούν να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει..

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος,αναφέρει ότι η «Ασκητική» αποδεικνύεται ένα προφητικό έργο της εποχής μας, που μας παροτρύνει να σιωπήσουμε ώστε να αφήσουμε τον αληθινό εσωτερικό κόσμο μας, να ακουστεί, ενώ παράλληλα μας εξοικειώνει με τις μεγάλες αγωνίες, που μας οδηγούν στα λυτρωτικά συλλογικά οράματα. Μέσα από αυτό το  φιλοσοφικό έργο , εκείνο που αναζητάς είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή, βρίσκεις το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

Πρωταγωνιστούν

Νικήτας  Τσακίρογλου

Κατερίνα Διδασκάλου

Tάσος Νούσιας

Μαρία Κίτσιου

Χρήστος Καπένης

Μικαέλα Κυβεντίδου

Μιχάλης Γιαννικάκης

Ομάδα 18  ηθοποιών –χορού- και ενόργανο σύνολο .

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος  Αγγελόπουλος

Μουσική : Δημήτρης  Παπαδημητρίου

Σκηνικά :  Mάιρα  Βαζαίου

Μάσκες: Γιάννης Ζημιανίτης

Κίνηση: Έρση  Πίττα

Video Αrt : Νίκος Μυλωνάς

Διεύθυνση  Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Καλίτση

Με την υποστήριξη:

των εκδόσεων «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» & του ιδρύματος  « ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Παραγωγή: Πολιτιστικός Οργανισμός Sound&Picture theatre production

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

28 Σεπτεμβρίου 2017

Ημέρα & ώρα παράστασης : Πέμπτη  21:00

Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά

Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Xωρίς  διάλειμμα.