ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μα τι πρέπει να συμβεί για να κάνω σεξ η μάνα;

Αν κοιμάσαι την ώρα που διαβάζεις παραμύθι στο παιδί, όχι, δεν έχει και τόσο καλή σεξουαλική ζωή. Το ίδιο θα πω και για μένα που από τότε που έγινα μάνα, μια νύστα παραπάνω γενικά την έχω.

Τις προάλλες με πήρε ο ύπνος την ώρα που “οι κακοί πειρατές λένε: θα σας αρπάξουμε κι από το κατάστρωμα θα σας πετάξουμε στους καρχαρίες, και οι καλοί πειρατές λένε: ελάτε να ακούσετε. Ο γερο-λοστρόμος μας αφηγείται αστείες ιστορίες”. Το παιδί δεν ξέρω πότε κοιμήθηκε. Εγώ ξύπνησα σαν από λήθαργο κατά τις 2 τα ξημερώματα και πήγα στο κρεβάτι δίπλα στον πατέρα που πολύ λογικά εκείνη την ώρα κοιμόταν. Μου έχει συμβεί, βέβαια, να το βγάλω όλο το παραμύθι και μόλις κάτσω στον καναπέ για να χαλαρώσω λίγο να με πάρει ο ύπνος ακόμα κι όταν ουρλιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Νες καφέ πίνω. Πιο δυνατό δεν έχεις. Το έχω δοκιμάσει αυτό το να μείνω ξύπνια και να ζήσω μετά το παιδί έχοντας πιει καφέ αργά. Δεν πιάνει. Το παιδί, τέλος, είναι το καλύτερο υπνωτικό.

Θυμάσαι τότε που δεν ήσουν μάνα και όση δουλειά και να είχες ρίξει όλη την ημέρα, όσο και να είχες φάει και πιεί το βράδυ δεν νύσταζες; Θυμάσαι βέβαια. Και θυμάσαι και αναπολείς. Τώρα δεν αντέξεις. Πολύ απλά διότι μετά την δουλειά το παιδί είναι μια άλλη πιο δύσκολη πίστα.

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε βγει με τον πατέρα του παιδιού μου με φίλους. Περάσαμε πολύ ωραία. Το παιδί στο σπίτι με την babysitter. Έχει κοιμηθεί, όλα καλά. Επιστρέφοντας στο σπίτι μου λέει το στεφάνι μου: “πάμε να μείνουμε απόψε ένα ξενοδοχείο”; Να περάσουμε το βράδυ και να πάμε αύριο το πρωί στο σπίτι. Δίστασα. Είχα πει στο παιδί ότι αύριο το πρωί θα ξυπνήσουμε, θα πάρουμε το ποδήλατό του και την μπάλα ποδοσφαίρου του και θα περάσουμε όλο το πρωινό μαζί. Μόλις ξυπνήσει! Τι; Να αφήσω όλο το βράδυ το παιδί με μια ξένη γυναίκα; Δεν μου το έλεγε νωρίτερα να το έχω πάει στη μάνα μου;

Πάμε σε ένα ξενοδοχείο;

Δεν έχω απαντήσει. Στο μυαλό μου γρήγορα περνάει μια υπέροχη βραδιά γεμάτη σεξ σε καθαρά σεντόνια που την επόμενη μέρα θα πλύνει κάποιος άλλος, σεξ σε κάποιο μπάνιο κάτω από το νερό που τρέχει άφθονο και το θερμοσίφωνο έχει ανοίξει κάποιος άλλος, χνουδωτό μπουρνούζι, μαλακές πετσέτες, ένα ποτήρι κρασί (ίσως και παραπάνω) χωρίς να με νοιάζει αν θα με ζαλίσει, σεξ χωρίς να σκέφτομαι ότι το παιδί θα ξυπνήσει και θα θέλει να κοιμηθεί στο κρεβάτι μου, σεξ πριν το πρωινό, που θα μου σερβίρει κάποιος άλλος (και θα το έχει ετοιμάσει κιόλας), σεξ ίσως και μετά το πρωινό. 

– Ε, τι λες; Πάμε;

Μουρμουρίζω ένα “ναι, πάμε” αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη γιατί σκέφτομαι αυτό το ξενοδοχείο που θέλω μπορεί να είναι το μισό σχολείο του παιδιού και που να τρέχουμε τώρα βρε αγάπη μου στα ξενοδοχεία, δεν είμαστε και πλούσιοι!

– Έλα, πάρε την Ιωάννα και πες της να μείνει απόψε.

Μα τι πατέρας είναι αυτός; Κι αν μπει κανένας κλέφτης; Λίγα ακούμε τον τελευταίο καιρό; Δεν μένουμε και στην καλύτερη περιοχή της Αθήνας. Στο κέντρο μένουμε. Οι κλέφτες μπαινοβγαίνουν στα σπίτια σαν να είναι δικά τους, παίρνουν κάτι και μετά ξαναγυρίζουν να δουν μήπως το αντικατέστησες. Α παπαπα. Δεν το αφήνω το παιδί μόνο του με μία ΞΕΝΗ!

– Άσε θα την πάρω εγώ.

Δίκιο έχει ο πατέρας. Τόσο καιρό γονείς δεν έχουμε μείνει καθόλου μόνοι μας. Περνάμε όλο και λιγότερο χρόνο οι δυο μας. Έχουμε όλο και περισσότερες υποχρεώσεις, με την ερωτική ζωή να περιμένει με χαρτάκι στο χέρι σαν να είναι πελάτης στην Εθνική Τράπεζα. Ας πάμε λοιπόν.

Πόσο κάνει μια βραδιά σεξ;

Στο ξενοδοχείο τα βλέπω όλα τέλεια. Ίσως επειδή δεν είναι και μακριά από το σπίτι. Πίνουμε ένα γρήγορο κοκτέιλ στο μπαρ. Μήπως έχω βγει ραντεβού; Είμαι και λίγο αμήχανη. Ανεβαίνουμε στο δωμάτιο. Παραγγέλνουμε κρασί και κάνουμε έρωτα πριν καν έρθει. Ευτυχώς, διότι αν καθόμασταν να το πιούμε πρώτα η συζήτηση θα είχε πάει στο ποιο σχολείο θα πάει του χρόνου το παιδί και αν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε κάποιο ιδιωτικό. Δεν ανοίγουμε καθόλου την τηλεόραση, κοιμόμαστε γυμνοί, που φυσικά και ΟΧΙ δεν το κάνουμε στο σπίτι μας και στο πρωινό πήγαν όλα όπως τα είχα σχεδιάσει. Εντάξει, κάποια στιγμή έστειλα και μήνυμα στην Ιωάννα, αν είναι όλα καλά.

Μας στοίχισε λίγο ακριβά η βραδιά σεξ μακριά από το σπίτι, αλλά μπορείς να βάλεις τιμή σε μια πολύ καλή βραδιά σεξ, με το πρωινό included; Όχι, δεν μπορείς.

Στο σπίτι ο μικρός μας έτρεξε στην αγκαλιά μου όταν μπήκα και καθόλου δεν θυμόταν ότι του είχα πει ότι θα τον ξυπνήσω εγώ το πρωί. Ειλικρινά, ποτέ δεν ήμουν τόσο χαρούμενη που τον είδα.