ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Γιατί δεν κάνεις σεξ με τον άντρα σου;

Πόσες φορές έκανες έρωτα με τον σύζυγό σου; Ή καλύτερα να ρωτήσω: Πόσες φόρες κατηγόρησες τον εαυτό σου επειδή δεν έκανες σεξ με τον άντρα σου;

Οι άντρες λένε: “και κάθε μέρα παστίτσιο να έχεις, θα το βαρεθείς”. Με αυτή την απλοϊκή και ξεκαρδιστική (χα χα γελάσαμε βρε) πρόταση περιγράφουν συνήθως τον γάμο και το σεξ που πολλές φορές μειώνεται, όσο αυξάνονται τα συζυγικά χρόνια. Οι γυναίκες που φτιάχνουμε το παστίτσιο, όποτε το ακούμε αυτό, θέλουμε να τους πετάξουμε το πιάτο στο κεφάλι. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά είμαστε μια ωραία παντρεμένη ατμόσφαιρα. Όσα έχετε διαβάσει για τον γάμο που σκοτώνει τον έρωτα ισχύουν. Κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κοντά στο 100%. Όποια μπορεί και βρίσκει τρόπους να ξαναζεσταίνει το παστίτσιο πολλά μπράβο της.

Συνήθως οι φίλες συζητάμε το σεξ με τον άντρα μας. Εσείς κάνετε; Αν γίνεται μια φορά την εβδομάδα, είσαι τύπου νιόπαντρη, αν γίνεται δυο φορές τον μήνα, τον έσωσες τον γάμο σου.

Όλες θέλουν περισσότερο, αλλά… Αλλά μία η κούραση, την άλλη η δουλειά, μια φορά τα λεφτά ή τα παιδιά, τα κεριά που δεν άναψε, το πάθος που έλειψε. Οι παρακάτω μαρτυρίες είναι αληθινές και οι φίλες μου, μού επέτρεψαν να τις δημοσιεύσω. Τα ονόματα και οι διευθύνσεις πιστεύω περιττές.

Μαρτυρίες

“Δεν θέλω να κάνουμε σεξ, όταν δεν δείχνει να με γουστάρει όπως πριν παντρευτούμε και μιλάω για όλη αυτή την ευχάριστη ατμόσφαιρα πριν τη γέννηση των παιδιών, τύπου τι ωραία να περνάμε χρόνο μαζί, ενώ τώρα πια αυτό έχει γίνει: θα πάμε μαζί σούπερ μάρκετ ή να πάω μόνος μου; Το πρόβλημα ξενερώματος εντείνεται από τη διαρκή κριτική, ακόμα και για το πώς βάζεις έτσι μπροστά το αυτοκίνητο, ή τα φώτα που ξεχνιούνται ανοιχτά στην κρεβατοκάμαρα, μια λίστα από παρατηρήσεις που δυστυχώς δεν έχει τέλος”.

“Όταν αφήνει τα αθλητικά παπούτσια του κάτω από το τραπεζάκι του σαλονιού. Γιατί τα αφήνει εκεί μου λες;  Θα σου πω εγώ γιατί. Διότι εγώ τα παίρνω από εκεί και τα βάζω στην ντουλάπα. Γι’ αυτό τα αφήνει. Εμένα όμως αυτό με ξενερώνει”.

«Μου τη σπάει, με εξοργίζει και δε θέλω ούτε να τον βλέπω όταν κατακρίνει κάτι το οποίο έχω ή δεν έχω κάνει, λες και δε ξέρει και δε σκέφτεται τι τραβάω όλη μέρα για να είναι όλοι τους χαρούμενοι και να βρίσκουν τα πάντα έτοιμα καθαρά, ζεστά και στη θέση τους, αφού φυσικά τρέχω σαν τον Βέγγο να προλάβω τα πάντα! Εκείνος ανοίγει κάποιο ντουλάπι και το αφήνει έτσι, πιστεύοντας ότι ο Αλαντίν θα το κλείσει, κατά το Σουσάμι Κλείσε, αλλά αυτό μένει ανοικτό το άτιμο».

Όταν μένω απλήρωτη, δεν τον γουστάρω καθόλου! Δεν έχω καμία όρεξη.

“Θέλω να ξέρω ότι είμαι θελκτική, ότι με γουστάρει τρελά, ότι με βλέπει και θέλει να μου κάνει διάφορα. Έτσι ‘ανεβαίνω’ κι εγώ και μου φτιάχνει η διάθεση. Έτσι μάλιστα. Τώρα είμαστε για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι θυμωμένοι. Με έχει βάλει στον ‘πάγο’. Δεν ξέρω τι έκανα ή τι είπα πάλι και τον ξενέρωσα, αλλά δε με νοιάζει αυτή τη φορά. Τώρα τον έχω βάλει κι εγώ στον ‘πάγο’ και θα δει πως είναι και το ανάποδο. Του το έχω πει χίλιες φορές αυτό που μας ενοχλεί να το λέμε την ώρα που γίνεται για να το συζητάμε και να το ξεπερνάμε. Όχι να το κρατάμε μανιάτικο, να έχει περάσει ένα δίμηνο, να έχω ξεχάσει τι έχω κάνει, τι έχω πει και να μην μπορώ να απολογηθώ. Γιατί πάντα πρέπει να απολογούμαι;”

“Εμένα μου την σπάει όταν μασουλάει και ακούγεται. Τρελαίνομαι! Έξαλλη γίνομαι. Αν μου βάλεις εκείνη την ώρα μετρητή επιθυμίας, η βελόνα θα είναι πιο νεκρή κι από τους πεθαμένους. Μα γιατί πρέπει να κάνει θόρυβο τρώγοντας μακαρόνια με κιμά; Μήπως έχω βάλει πολύ ντομάτα στην σάλτσα;”

“Εγώ δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θεωρεί ότι η πρώην γυναίκα του μπορεί να εξιτάρει την σεξουαλική μας ζωή. Τι καλή που ήταν στο μαγείρεμα, πόσο σωστή ήταν με τα παιδιά. Μάλιστα. Τότε γιατί την χώρισες αγάπη μου; Όσο πιο πολύ την παινεύει επιλεκτικά, πόσο πιο πολύ θέλω να τον στείλω στην πρώην του”.

“Στην αρχή ήμουν πολύ κουρασμένη με τα παιδιά που ήρθαν στον γάμο μας γρήγορα και δεν είχα πολύ όρεξη. Τώρα που κάπως έχουμε οργανωθεί δεν θέλω να κάνω σεξ μαζί του, όταν δεν υπάρχει πάθος, όπως τον πρώτο καιρό ή όταν εκείνος έχει όρεξη και αυτόματα πρέπει να έχω κι εγώ! Αγνοεί εντελώς την φάση των προκαταρτικών, λες κι έχω κουμπί”.

“Γυρίζω από την δουλειά. Αν έχει έρθει πρώτος και φάει, συνήθως, το πιάτο το αφήνει άπλυτο. Δεν μπορεί να το πλύνει; Ένα πιάτο του έχω ζητήσει τόσες φορές να πλύνει και δεν το πλένει! Δηλαδή, άμα του ζητήσω να πλύνει την κατσαρόλα, τι θα κάνει;”

 

“Τα παιδιά είναι πάντα στο σπίτι και σχεδόν πάντα είμαι κουρασμένη. Άσε που νομίζω ότι έχουν βάλει κάποιο sex alert και όταν πάει να γίνει φάση, κάποιο έρχεται και την διακόπτει. Έχω καταλήξει στις διεξόδους. Αν δεν πάμε σε βουνό, θάλασσα, ξενοδοχείο με το αυτοκίνητο, σεξ δεν έχει”.

Συμπεράσματα

Χαίρομαι, διότι σε όλες τις απαντήσεις της ερώτησης: πότε δεν θέλεις να κάνεις σεξ με τον άντρα σου, οι φίλες μου έχουν χιούμορ. Στοιχείο σημαντικό να μείνεις σε έναν γάμο. Βέβαια, πίσω από τις απαντήσεις καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν βαθύτερα προβλήματα. Επίσης, φοβερή η τελευταία απάντηση, διότι φαίνεται ότι πέρα από τον θυμό για τον γάμο χωρίς σεξ, έχει βρεθεί η ποθητή διέξοδος, χώρος και χρόνος για το ζευγάρι μακριά από τα δύο παιδιά. Αυτή είναι η μόνη λύση, διότι συνήθως οι γυναίκες έχουμε την τάση να κατηγορούμε το εαυτό μας για μια σχέση χωρίς έρωτα και πάθος. Ότι φταίμε μόνο εμείς, είτε εμφανισιακά, είτε από κάποιο πρόβλημα υγείας.

Φυσικά και δεν φταίμε πάντα εμείς. Το θέμα είναι να κάτσουμε κάτω και να σκεφτούμε το πρόβλημα λογικά.

Εγώ βρήκα έξι λόγους που δεν κάνουμε σεξ με τους άντρες μας:

Ο θυμός: Τσακωνόμαστε. Πώς να κάνεις σεξ μετά; Χρησιμοποιείς το σεξ σαν όπλο και δεν το βγάζεις με τίποτα. Ο θυμός όμως μένει. Μένει και μετά δεν ξέρεις γιατί έχεις θυμώσει. Αν δεν μπορείς να λύσεις τους λόγους του τσακωμού με τον άντρα σου, ρώτησε ένα ψυχολόγο. Ο θυμός όχι μόνο οδηγεί στην έλλειψη του σεξ, αλλά δεν κάνει καθόλου κακό στην υγεία σου.

Ο έλεγχος. Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται ότι κάποιος τον θέλει στο ένα πόδι. Να του λέει κάντο έτσι ή αλλιώς, γιατί το έκανες τώρα αυτό, πώς σου ήρθε κι άλλα τέτοια. Όταν μάλιστα το σεξ γίνεται “άντε να τελειώνουμε, μην μας κρίνει πάλι”, μετατρέπεται σε μια ανεπιθύμητη διαδικασία, επομένως ψυχοφθόρα.

 

Η επικοινωνία. Αν η σχέση με τον άντρα σου περιορίζεται στο ποιος θα πάρει τα παιδιά και ποιος θα τα πάει αγγλικά, τότε τα πράγματα στην φάση να κρατήσουμε την ερωτική σπίθα αναμμένη δυσκολεύουν πολύ. Δοκιμάστε: “τι όμορφος που είσαι σήμερα καλέ μου”. Ίσως το ανταποδώσει.

Η συνεργασία. Αν ο ένας δεν συνειδητοποιεί τι βάζει ο άλλος στον γάμο και δεν σέβεται αυτή την σχέση – συνεργασία, τότε ο ριγμένος θα νιώθει πάντα σαν σκλάβος και θα κάνει την εξέγερσή του στο κρεβάτι, κάπου εντελώς δηλαδή άσχετα από το πρόβλημα.

Η εμφάνιση. Ο άντρας σας πάχυνε. Θα μου πείτε παύει η αγάπη όταν κάποιος πάρει λίγα κιλά; Δεν τελειώνει, θα απαντήσω, αλλά βαραίνει. Δοκιμάστε γυμναστική μαζί. Και εσάς θα βοηθήσει και την επικοινωνία σας.

Το άγχος. Να τα προλάβουμε όλα. Παιδιά, σπίτι, μαγείρεμα, δουλειά. Δοκιμάστε γιόγκα μόνη σας. Κάντε κάτι για τον εαυτό σας. Ό,τι σας χαλαρώνει και σας γεμίζει ενέργεια.

Συνήθως οι γυναίκες είμαστε δοτικές χωρίς αντάλλαγμα. Το σεξ όμως, όταν αυτό δεν το παίρνουμε για πολύ καιρό, μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι δεν πάει καλά στο γάμο μας. Όταν πιστέψουμε ότι δεν φταίμε εμείς, ο γάμος κινδυνεύει.

 

Είσαι παντρεμένη με παιδί; Τότε διάβασε:

Μαμάαα; Κακάαα!

Είσαι Ελληνίδα μάνα; Είσαι το σεμεδάκι στην τηλεόραση, μέχρι που…

Πώς να παραμείνεις σέξι μετά το παιδί