ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Αγαπώ τον άντρα μου, αλλά για αυτούς τους λόγους θέλω να τον απατήσω

Οι ανύπαντρες φίλες στον καφέ συζητούν για γκόμενους. Συνάντησα αυτόν, μου είπε εκείνο, του είπα το άλλο, δώσαμε ραντεβού, τι λέτε να φορέσω όταν θα βγούμε, λέτε να τα έχει με άλλη και τέτοια. Για τις παντρεμένες με παιδιά φίλες οι άλλοι άντρες, εκτός του συζύγου τους δηλαδή, αποτελούν ένα μικρό κομμάτι της συζήτησής τους.

Αρχικά διότι το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας ως μαμάδες το “τρώνε” τα παιδιά, ένα άλλο τεράστιο κομμάτι ο άντρας τους και απομένει λίγος χρόνος να πούνε και τα προσωπικά τους. Όπως ακριβώς στον γάμο απομένει ένα τόσο δα κομματάκι για την προσωπική τους ζωή. Για τις λιγότερο καλές φίλες μπορεί να είναι και ταμπού. Δηλαδή, μην με παρεξηγήσουν κιόλας ότι δεν αγαπώ τον άντρα μου, τον πατέρα του παιδιού μου και πώς θα νιώσω όταν όλοι μαζί πάμε μετά για φαγητό.

Φυσικά και αγαπάμε τους άντρες μας. Έχουμε παιδί ή παιδιά μαζί του. Μπορεί να μην πέφτουμε ξερές από έρωτα όταν τον βλέπουμε κάθε μέρα, αλλά τον αγαπάμε. Έχουμε μοιραστεί πολλά μαζί, αλλά το πώς θα κρατήσουμε το γάμο μας ζωντανό δεν ήταν η σημερινή συζήτηση της παρέας. Σήμερα που τα παιδιά έπαιζαν ωραία κρεμασμένα πάνω από ένα καινούριο παιχνίδι πίναμε κι εμείς καφέ ήρεμα. Μίλησα πρώτη. Ξέρετε υπάρχει ένας τύπος στη δουλειά…

Το “ένας τύπος στη δουλειά” λειτούργησε σαν συνθηματικό. Οι άλλες με πλησίασαν. Αυτό που επρόκειτο να ακούσουν ήταν σημαντικό.

Υπάρχει ένας τύπος στη δουλειά που με περιτριγυρίζει. Σαν γρίπη. Γου χου γκου χου τι ωραία που είσαι σήμερα. Τι ωραία είναι αυτή η μπλούζα που φοράς, τι ωραία είναι αυτά τα παπούτσια που φοράς, άλλαξες τα μαλλιά σου; Να σε κεράσω έναν καφέ; Γυμνάζεσαι πολύ τελευταία κι αυτό φαίνεται. Τι να κάνω ρε κορίτσια; Θα με κολλήσει τίποτα. Να πάρω κανένα αντιφλού; Όπου βρεθώ τσουπ, νάτος! Η πλάκα βοηθάει να φύγει η πρώτη αμηχανία που νιώθω ότι κάποιος με φλερτάρει και να μιλήσω για το γεγονός πώς νιώθω κολακευμένη από έναν άντρα που δεν είναι ο άντρας μου και βεβαίως να πω περισσότερα, καθώς εκτός από τις καραμέλες για τον λαιμό, έχουμε ανταλλάξει και μια ενδιαφέρουσα συνεργασία στη δουλειά. Κάπως έχει κάνει τις τελευταίες μέρες στη δουλειά πιο ευχάριστες.

Ένα κέρατο το θέλουν όλοι οι άντρες λέει η Άννα. Γιατί αυτοί είναι καλύτεροι που το κάνουν; Είναι χωρισμένη και θυμωμένη με τον πρώην της αλλά αυτό δεν επηρεάζει την κρίση της. Στην αρχή σου λένε πώς δεν είσαι σέξι πια, πώς μόνο τα παιδιά σε νοιάζουν κι έχεις χάσει την γυναικεία σου φύση. Θεωρούν περιττό να σου πουν ένα σ αγαπώ, διότι εννοείται. Παρατηρούν μια αλλαγή πάνω σου μόνο αν την επισημάνεις. Ντύνονται ωραία μόνο όταν βγαίνουν χωρίς εμάς. Γυρνούν αργά όταν βγαίνουν με φίλους.

Η λέξη προκαταρτικά, όταν υπάρχει σπάνιο σεξ, περιορίζεται στα πρώτα πιάτα του εστιατορίου. Όταν βγαίνει μαζί σου τρώει σαν να μην υπάρχει αύριο.

Τα δικά του προβλήματα είναι πάντα πιο σημαντικά. Η δική του δουλειά πιο ουσιαστική για τα οικονομικά του σπιτιού. Το άλλο με το φλερτ, καλό; Έχει πάψει να σου κάνει κομπλιμέντα προ πολλού.

Μήπως νομίζει ότι είναι ο Μπραντ Πιτ;

Το γεγονός ότι η Μαρία συμπληρώνει πόσο έπαψε ο άντρας της να είναι ρομαντικός μας προκαλεί τρανταχτά γέλια. Θεωρεί ρομαντική την πίτσα και την μπύρα. Αυτό εννοείται! Είναι φλερτ το ρέψιμο; Γελάμε δυνατά. Το ίδιο και με το ότι δεν της κάνει πια δώρα σε γενέθλια ή επετείους. Κλαίμε από τα γέλια. Είναι εντελώς λυτρωτικό. Πετάει τα ρούχα του παντού! Δεν σηκώνει το καπάκι στην τουαλέτα! Κάνει το μπάνιο πισίνα όταν πλένεται! Δεν πλένεται! Ροχαλίζει! Δεν γυμνάζεται! Δεν κάνουμε σεξ πια! Όταν κάνουμε είναι βαρετό. Δεν μου έχει πει ότι είμαι όμορφη μήνες τώρα. Έχει συνέχεια δουλειά. Χαμογελάει συνέχεια στη γειτόνισσα! Ποιος νομίζει ότι είναι; Μήπως νομίζει ότι είναι ο Μπραντ Πιτ;

Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές δηλώνει σοβαρά η Εύη. Μπορεί το κέρατο να σημαίνει ότι μια σχέση έχει πρόβλημα, μπορεί να θέλεις απλά να επιβεβαιωθείς, μπορεί να έχεις ανασφάλειες αλλά σκεφτείτε ότι δεν είναι και μεγάλο πράγμα. Την κοιτάμε με ανοικτό το στόμα;

Τι; Είναι απλό; Ταμπόν είναι το κέρατο; Το έβαλες, το έβγαλες, το πέταξες στα σκουπίδια;

Φυσικά και είναι απλό. Μιλάει με θράσος και με το ένα της χέρι στέλνει από την άλλη πλευρά του ώμου της το φουλάρι της. Αρέσεις πολύ τελευταία, αλλά όχι στον άντρα σου. Αναζητάς απεγνωσμένα την προσοχή του, αλλά αυτός σφυρίζει αδιάφορα. Σε αγνοεί. Δεν σε υπολογίζει. Δεν συζητά καν τις ανάγκες σου. Δεν υπάρχεις. Είσαι αόρατη. Πώς σε κάνει να νιώθεις αυτό; Κι άλλες το δοκίμασαν και δεν έπαθαν τίποτα.

Για καλό την κάνουμε παρέα αυτή την κοπέλα; Θα μας το κλείσει το σπίτι ρε κορίτσια! Γελάμε ξανά και ξανά. Είναι ώρα να πάρουμε τα παιδιά και να γυρίσουμε στο σπίτι μας. Ο επόμενος καφές κανονίστηκε σύντομα. Το ζήτημα δεν λύθηκε. Πρέπει να βρούμε μια λύση και μάλιστα γρήγορα.