CELEBRITIES

Οι διάσημοι άντρες που έχουν κλέψει την καρδιά μας

Δεν είναι μυστικό ότι ζούμε σε ένα κόσμο που κυριαρχούν οι άντρες. Ο σεξισμός, ο μισογυνισμός και το rape culture δεν είναι λέξεις που υπάρχουν απλά στο λεξικό, αλλά καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά οι γυναίκες. Τρανταχτό παράδειγμα είναι το σκάνδαλο Harvey Weinstein, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για να γίνουν και άλλες καταγγελίες, οι οποίες απομυθοποίησαν στα μάτια του κοινού διάσημους celebrities, όπως ο Louis C.K, ο Kevin Spacey και Ed Westwick.

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα, που γιορτάζεται κάθε 19η Νοεμβρίου, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα post σε εκείνους τους άντρες που μας έχουν κλέψει την καρδιά, όχι μόνο γιατί είναι λουκουμάκια (καλά κυρίως για αυτό), αλλά γιατί είναι απόδειξη πως δεν ανήκουν όλοι στην κατηγορία ‘Weinstein’.

Πριν δώσω τον λόγο στα κορίτσια, θα προσθέσω σε αυτή την ταπεινή λίστα τα ονόματα των Chris Evans, Mark Ruffalo, Oscar Isaac, Jake Gyllenhaal και Kit Harington.

Ο Jeffrey Dean Morgan για την Όλγα

Ένα όνομα θα πω: Jeffrey Dean Morgan. Κανονικά αυτή η παράγραφος θα έπρεπε να σταματά εδώ, καθώς η γοητεία του άντρα αυτού δε χωρά αμφισβήτηση. Ωστόσο –για τις πιο δύσπιστες- θα θυμίσω τον ρόλο του ως Denny Duquette στο λατρεμένο μας Grey’s Anatomy, όπου η σκηνή του θανάτου του θεωρείται από τα highlights της σειράς ολόκληρης. Πέρα από αυτό, πάντως, ο 51 ετών σήμερα Jeffrey, είναι ένα από το γοητευτικότερα αρσενικά του Hollywood. Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσε άνετα να έχει παίξει τον ρόλο του Mr. Big στο πλευρό της Sarah Jessica Parker.

Charles Sykes/Invision/AP

O Jon Hamm για την Ναταλί Σαϊτάκη

Καμιά φορά ταυτίζεις τόσο απόλυτα τον ηθοποιό με τον ρόλο που ερμηνεύει, ώστε μετά το πέρας της συγκεκριμένης ερμηνείας να μη μπορείς ποτέ ξανά να τον φανταστείς να υποδύεται κάποιον άλλο. Καμιά φορά, επίσης, μπορεί να σκέφτεσαι πως η πειστικότητα στην ερμηνεία του να οφείλεται στο ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός είναι κάπως έτσι και στην πραγματική του ζωή. Δεν ξέρω αν ο Jon Hamm είναι σαν τον Don Draper στην πραγματική του ζωή. Δεν θα το ήθελα, κιόλας. Ένα κοινό στοιχείο υπάρχει σίγουρα, ο αλκοολισμός, που έστειλε τον Hamm στο rehab – ενώ τον Draper δεν τον πήγε πουθενά πέραν της εξερεύνησης του εσωτερικού του χάους.

Ο Jon Hamm είναι ο πιο όμορφος και στιλάτος άντρας που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ. Είναι ο “strong silent type” αλλά όχι όπως θα τον εννοούσε απαραίτητα ο Tony Soprano. Έχει κάτι από παλιούς σταρ του Χόλιγουντ, κάτι που (μου) λείπει σήμερα από τον συγκεκριμένο χώρο και που το ενσαρκώνει μοναδικά.

Evan Agostini/Invision/AP

O Kanye West για την Δέσποινα

Θα στηρίξω για ακόμα μία χρονιά τον Kanye West. Όχι πως δεν το αξίζει και πως του κάνω χάρη. Συνεχίζει να βρίσκεται στο νούμερο 1 της λίστας μου. Λες η Kim να μην ξέρει; Να μην έχει σωστή κρίση; Ο Kanye συγκεντρώνει κάποια από τα πολύ βασικά στοιχεία στην αναζήτηση της τελειότητας. Δεν υπάρχει τελειότητα; Δεν υπάρχει, δεν υπάρχει. Αλλά και τα αρνητικά με κάποιο τρόπο οδηγούν προς την ίδια κατεύθυνση. Ο Kanye διαθέτει χαρακτηριστικά προσώπου που σε κάνουν να αναφωνήσεις ”παναγία μου”. Κι αφού κάνεις την επίκληση στα θεία γυρνάς στην πραγματικότητα για να συμπληρώσεις. Ταλέντο, ανώτερη αίσθηση της μόδας και δυνατό πατρικό ένστικτο. Έχει και την Kim κορώνα στο κεφάλι του οπότε όλα συνηγορούν υπέρ του.

Evan Agostini/Invision/AP

O Wentworth Miller για την  Μαριλέλλα

Κατά καιρούς παθαίνω διάφορα crushes- ειδικά μικρότερη του ‘δινα και καταλάβαινε. Τα τελευταία χρόνια όμως ένα αγόρι παραμένει σταθερά πρώτος στην καρδιά μου (από απόσταση): Ο Wentworth Miller. Μη με ρωτήσεις τι γινόταν στο Prison Break, θα σου απαντήσω “Wentworth Miller”. Υπερβάλλω αλλά θέλω να καταλάβεις τι μου συμβαίνει. Και δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση (ποτέ δεν είναι μόνο αυτή). Το πλάσμα αυτό είναι απόφοιτος του Princeton, παιδί διαβαστερό, δεν χαζομερούσε στα νιάτα του. Έξυπνος, όμορφος, ευαίσθητος (ψάχ’ το λίγο να δεις ότι έχω δίκιο). Και στο κάτω κάτω της γραφής, ο έρως είναι συναίσθημα, δεν θέλει επιχειρήματα. Τον ποθώ. Εκείνος βέβαια όχι, ούτε τώρα, ούτε αύριο ούτε ποτέ γιατί είναι gay. Το ‘πε. Δεν πειράζει, ίσως σε μια άλλη ζωή.

AP Photo/Matt Sayles

Ο Tom Hardy και ο Henry Cavill για την Μάριον

Φλερταρω ανάμεσα στον Tom Hardy και τον Henry Cavill, αλλά επειδή δεν είναι κάποιο αληθινό δίλημμα και δεν μου την έπεσε κανένας τους, θα τους πω και τους δύο. Ο Tom Hardy είναι η παλιά μου αγάπη, αυτό το φαινομενικά κακό αγόρι που όμως είναι πάντα έτοιμο να γίνει καλό για χάρη της γυναίκας που θα ερωτευτεί. Η φωνή του, το χαμόγελό του, η αγάπη του για τα ζώα και οι goofy γκριμάτσες του με κάνουν να τον θέλω κολασμένα.

Ο Henry ειναι το insta crush μου, αφού μια βόλτα στο προφίλ του ισούται με την απόλαυση που μου προσφέρει μια κουταλιά νουτέλα minus τις θερμίδες. Το μουστάκι είναι σαν να εφευρέθηκε γι’ αυτόν, ενώ το κάτασπρο δόντι και οι συγκλονιστικές του πλάτες τον ανάγουν αμέσως στον τέλειο άντρα να σε πάρει αγκαλιά και να σου χαμογελάει με τις ώρες.

Λίγο David, λίγο Jamie, λίγο Chris, λίγο Tom και πολύ Φραγκίσκο για την Δήμητρα

Πολύ δύσκολο να επιλέξω μόνο έναν. Βασικά δεν είναι πολύ δύσκολο αν μιλάμε για Έλληνα. Από Έλληνες, λοιπόν, ψηφίζω Φραγκίσκο Αλβέρτη. Μερικές ίσως δεν τον γνωρίζετε καν (ντροπή σας, δε θα μπω καν στη διαδικασία να σας τον συστήσω). Από 4 ετών έχω τρέλα με τον Φράνκι και μάλλον δε θα περάσει ποτέ. Τη στιγμή που άλλα κοριτσάκια είχαν αφίσες τραγουδιστών και ηθοποιών στους τοίχους των δωματίων τους, εγώ τους είχα γεμίσει με φωτογραφίες, φανέλες και αυτόγραφα του Αλβέρτη. Δε θα αιτιολογήσω γιατί είναι ο αγαπημένος μου. Η απάντηση στην περίπτωσή του είναι γιατί έτσι. Και πάμε στα αγόρια τα ξένα. Εκεί θα περιοριστώ σε 4 :).

Έχουμε και λέμε: David Beckham, Jamie Dornan, Tom Hardy και Chris Hemsworth. O David είναι κούκλος, style icon και υπέροχος μπαμπάς.

Ο Jamie μου κάνει μυστηριώδης τύπος και μου αρέσει πολύ αυτό.

Ο Chris έχει κορμάρα και δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο.

Ο Tom είναι αυτός ο σκληρός τύπος που καψουρεύει όλες τις γυναίκες χωρίς καν να μιλήσει. Έναν από τους 4 δεν μπορώ να ψηφίσω, ΔΙΚΟ ΣΑΣ!

Pau και Marc Gasol για την Βιβή Αγγελάκη

Το δίλημμα στην προκειμένη είναι μεγάλο, αλλά θα πω και τους δύο, γιατί οικογένειες δεν χωρίζω. Τα ‘golden bros’ του ισπανικού μπάσκετ. Δύο αδέρφια σαν τα ψηλά βουνά, που μπορούν να με καθηλώσουν να δω Eurobasket  και NBA άμα λάχει (σοβαρός λόγος). Πιο μεγάλος, ώριμος, μετρημένος, άκρως γοητευτικός, ο Pau από τη μια πλευρά, δείχνει να είναι ο ”σωστ’ος” άντρας που θα ανοίξεις μαζί του ένα όμορφο σπιτικό. Ο Marc από την άλλη, είνα το μελαχρινό αγόρι που δεν μασάει από τίποτα και δεν θα θέλεις να σταματήσει να σου μιλάει ισπανικά κοιτώντας σε στα μάτια.

 

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP, Charles Sykes/Invision/AP, Jordan Strauss/Invision/AP