CELEBRITIES

O Μπένεντικτ παντρεύεται, αλλά ανήκει σε όλες μας

Το προσκλητήριο μού έπεσε απ’ τα χέρια. Για την ακρίβεια, το κινητό μού έπεσε από τα χέρια. Tο πρωί ξύπνησα αμέριμνη και, ανοίγοντας το τηλέφωνο, έλαβα από μια φίλη το μήνυμα ''Ακόμα κοιμάσαι; Ξύπνα, παντρεύεται ο Κάμπερμπατς''.

Ανοίγοντας αμέσως όλα τα social media βρήκα απανωτά μηνύματα από φίλες και φίλους, που θέλησαν να μου συμπαρασταθούν σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής μου, που ήξερα, βέβαια, ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα ερχόταν.

Μέχρι πριν 4 χρόνια αγνοούσα παντελώς την ύπαρξή του. Μέχρι που είδα το Sherlock του BBC, όπου φυσικά υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο, και κόλλησα. Άρχισα να ψάχνω με μανία ”ποιος είναι αυτός ο τύπος”, που μέχρι τον Σέρλοκ μού περνούσε απαρατήρητος, αλλά σ’ αυτόν τον ρόλο παρατήρησα ότι έχει ”αυτό το κάτι” που σε τραβάει σαν μαγνήτης.

Έκτοτε παρακολούθησα στενά την πορεία του Μπένεκτικτ και τον θαύμασα, τόσο σαν ηθοποιό, όσο και σαν άνθρωπο. Μέχρι που κατάφερα να μη στενοχωρηθώ, όταν διάβασα την αγγελία του γάμου του με την Sophie Hunter, ηθοποιό και σκηνοθέτιδα.

 

Δεν το χάνουμε στ’ αλήθεια το κορμί, πατριώτες και πατριώτισσες. Και διαβάστε το γιατί

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αυτό το χαμόγελο κι αυτή η ματιά θα παραμείνουν ως έχουν και μετά τον γάμο. Έτσι κι αλλιώς, αυτά βλέπαμε και χαιρόμασταν. Εντάξει, εγώ έχω κι ένα αυτόγραφο, τον έχω αγγίξει στον ώμο μια φορά. Και πάλι όμως, μ’ αυτά χαιρόμουν μέχρι στιγμής, μ’ αυτά θα χαίρομαι εφεξής.

 

Όσο εμείς οι φανς λυσσάγαμε μαζί του και είχαμε αυτοπροσδιοριστεί ”Cumberbitches”, ο ίδιος μας αποκαλούσε ”Cumberbabes”. Μας αγαπάει χωρίς να μας ξέρει, πώς να το πω. 

Είναι απόλυτα προσγειωμένος, παρά την τεράστια επιτυχία του στην τηλεόραση και το σινεμά. Επίσης, σέβεται απόλυτα τους μεγαλύτερους και αναγνωρισμένους εδώ και χρόνια συναδέλφους του και βέβαια, τους φανς του. Δε διαφαίνονται πιθανότητες να καβαλήσει το καλάμι. Αυτό προκύπτει και από τον παρακάτω λόγο:

Πριν ξεκινήσει επίσημα τις σπουδές του στην υποκριτική, έμεινε έναν ολόκληρο χρόνο σε ένα θιβετιανό μοναστήρι, όπου δίδασκε αγγλικά. Βρείτε μου κάποιον άλλο να το έχει κάνει αυτό.

Κάνει τέλεια τη φωνή και τις γκριμάτσες του Άλαν Ρίκμαν και του Ντέιβιντ Τένναντ. Δεν έχει κάποιο λόγο να μην το συνεχίσει μετά το γάμο, έτσι;

 

Σύμφωνα δε με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, πρόκειται για τον καλύτερο Σέρλοκ που έχουμε δει ποτέ. Δεν τα λέω μόνο εγώ δηλαδή, ο Στίβεν τα λέει. Η σειρά συνεχίζεται. Άρα, πάλι θα τον βλέπουμε (και θα τον ξαναβλέπουμε). Ότι παντρεύεται είπε, όχι ότι παρατάει την καριέρα του.

Πέραν του Sherlock, θα τον βλέπουμε και σε άλλες ταινίες και – ελπίζουμε – σειρές. Θα υποδυθεί τον Dr Strange κι ενδεχομένως να επιστρέψει στην τρίτη ταινία του Star Trek. Κυρίως, όμως, αναμένουμε να τον δούμε στο The Imitation Game. Εκεί, μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να προταθεί για Όσκαρ α΄ ανδρικού ρόλου. Στην περίπτωση αυτή, διοργανώνουμε ομαδικό ταξίδι στο Λος Άντζελες με πανό ”ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ”.

Ασχολείται ουσιωδώς με τη φιλανθρωπία. Δημιούργησε αυτό το φανταστικό βίντεο για το Ice Bucket Challenge, το οποίο αφορούσε στην Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS). Είναι πρέσβης καλής θέλησης του Ιδρύματος για τη Θεραπεία της Αμυοτροφικής Σκλήρυνσης, καθώς και μέλος αρκετών οργανισμών που υπηρετούν παρόμοιους σκοπούς. Πέραν του ότι έχει δωρίσει χρήματα σ’ αυτούς τους φορείς, με την παρουσία του στις εκδηλώσεις τους βοηθάει να ευαισθητοποιηθεί για τις ασθένειες αυτές το ευρύ κοινό.

 

Είναι ενεργός πολίτης. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες πορείες (πράγμα σπάνιο για σταρ) όπως αυτή στο Λονδίνο του 2003 κατά του πολέμου στο Ιράκ. Συνυπέγραψε τη φετινή επίσημη επιστολή της Διεθνούς Αμνηστίας προς τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών του Αφγανιστάν.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του αιγυπτιακού λαού κατά του προέδρου Μουμπάρακ έχει κάνει την εξής ”γραπτή δήλωση” στους παπαράτσι που τον κυνηγούσαν στα γυρίσματα του τρίτου κύκλου του Sherlock:

 

Είναι μεγάλος υποστηρικτής των LGBT δικαιωμάτων. Το καλοκαίρι του 2013 πάντρεψε ένα ζευγάρι γκέι φίλων του στην Ίμπιζα. Πέραν αυτού, στις αρχές του μήνα έγινε πρωτοσέλιδο στο περιοδικό OUT, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα μαχόταν μέχρι θανάτου κατά των ομοφοβικών bullies, σε περίπτωση που προσπαθούσαν να τον πάρουν με το μέρος τους.

Είναι φεμινιστής. Και φυσικά θα παραμείνει μετά το γάμο του. Η Sophie Hunter φαίνεται σοβαρή κοπέλα, είναι μορφωμένη, έχει βραβευτεί ως σκηνοθέτιδα, μιλάει και τραγουδάει γαλλικά (ίσως να παίζει και πιάνο) και είναι συμπαθής. Ας αφήσουμε τις κακίες στην άκρη. Δεν πρόκειται για καμιά bimbo. Δηλαδή το παλικάρι μας διάλεξε σωστά μέλλουσα σύζυγο και έτσι μας έκανε ξανά περήφανες.

 

Παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα ”Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του”, έτσι και ”Ο Μπένεντικτ ανήκει σε όλους και όλες”.

Κι επειδή τον εκτιμούμε και τον αγαπάμε, θέλουμε να είναι ευτυχισμένος και δημιουργικός, να μας χαρίζει πάντα όμορφες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές στιγμές και, κυρίως, να είναι πάντα αυτός ο τρομερά κουλ και ταυτόχρονα συνειδητοποιημένος άνθρωπος.

Τι κι αν δεν παντρεύεται μια από εμάς; Ένας άνθρωπος που έχει κάνει photobombing στους U2, δεν πρόκειται να μας απογοητεύσει ποτέ.

 

Οι άνδρες που αγαπά το Ladylike.gr

David Gandy και μετά έσπασε το καλούπι

Drake γι’ αυτό σε αγαπώ

O Justin Theroux είναι ο easy rider της καρδιάς μας

Jon Hamm: τα κάνει όλα και συμφέρει