CELEBRITIES

Barack Obama: “Οι άντρες έχουν αρχίσει να μου την δίνουν στα νεύρα τελευταία”

AP Photo/Themba Hadebe, Pool

Ο Barack Obama έφυγε από τον Λευκό Οίκο κι απελευθερώθηκε ο άνθρωπος. Πλέον κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να δίνει κίνητρα στον κόσμο, μέσα από τις πολύ εμπνευσμένες και άμεσες ομιλίες του. Αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Νότιο Αφρική και σε μία από αυτές τις ομιλίες προς ένα ακροατήριο νεαρών Αφρικανών ηγετών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθύνθηκε στις γυναίκες. Όχι μόνο σε όσες ήταν παρούσες, αλλά σε όλες.

«Ειδικά εσείς οι γυναίκες», είπε, «σας θέλω ακόμα πιο μέσα στα πράγματα. Γιατί οι άντρες έχουν αρχίσει να μου την δίνουν στα νεύρα τελευταία. Διαβάζω κάθε μέρα την εφημερίδα και αυτό που σκέφτομαι είναι “αδέρφια, τι πάει λάθος μ’ εσάς βρε παδιά; Τι πάει στραβά μ’ εμάς”;».

Και ο Barack συνέχισε: «Είμαστε βίαιοι, κάνουμε bullying, δεν κάνουμε απλά τη δουλειά μας. Πιστεύω λοιπόν ότι ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερες γυναίκες σ’ αυτή την ήπειρο, αυτό αμέσως θα οδηγήσει σε κάποιες καλύτερες πολιτικές». Κι όχι μόνο σ’ αυτή την ήπειρο, συμπληρώνουμε εμείς.

Κατα τη θητεία του, ο Barack Obama υπήρξε βασικός υπέρμαχος των γυναικών. Eισήγαγε το μέτρο “The Fair Lilly Ledbetter” για την οικονομική ισότητα και ίδρυσε το Συμβούλιο του Λευκού Οίκου για τις γυναίκες και τα κορίτσια, το οποίο εξασφάλισε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα λαμβάνουν υπόψιν τους τις ανάγκες τους σε κάθε έκφανση της ζωής τους.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Themba Hadebe, Pool

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!