CELEBRITIES

Οι άντρες sex symbols της δεκαετίας του ’80

Αυτή η δεκαετία είχε τα πάντα και φυσικά δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει κατά πολύ και τις επόμενες που θα ερχόντουσαν. Από τον κύβο του Rubik, και τα Care Bears, μέχρι τον κινηματογράφο, τη μουσική και την τηλεόραση, τα 80's άφησαν εποχή. Όλ' αυτά κι άλλα πολλά, θα τα βρεις και στην έκθεση GR80s στην Τεχνόπολη.

Τι είναι όμως αυτό που θα θυμόμαστε και θα νοσταλγούμε περισσότερο από το τέλος μιας εποχής; Τους ωραίους, σέξι άντρες που τη στιγμάτισαν. Αυτό είναι το top10 για το οποίο τα τότε κοριτσάκια, σήμερα ώριμες γυναίκες, ούρλιαζαν κι έκαναν χαμό.

Jon Bon Jovi

 

Μακριά μαλλιά, θεληματικό πηγούνι, στενά τζιν και το look του γνήσιου ερωτύλου ροκά. Υπεραρκετά χαρακτηριστικά για να μπει ο Jon Bon Jovi σε αυτή τη λίστα.

Bruce Willis

 

“Πολύ σκληρός για να πεθάνει” και “πολύ γοητευτικός για να μην αρέσει”. Αυτές ήταν οι δύο μεγάλες επιτυχίες του Bruce Willis κατά τη δεκαετία του ’80, ενώ σήμερα μπορεί να καμαρώνει και για την θέση που κέρδισε στη λίστα των sex symbols.

Kevin Costner

 

O ζεν πρεμιέ των 80’s ξετρέλαινε το (γυναικείο) κοινό σε κάθε του εμφάνιση, αφού ό,τι ρόλο κι αν του έδιναν, δεν μπορούσε να μην είναι σέξι.

Tom Cruise

 

Μετά το Risky Business, η φήμη του Tom Cruise εκτοξεύθηκε και ο μόλις 21 ετών τότε ηθοποιός, έκανε τις γυναίκες να παραληρούν και να συνωστίζονται στις κινηματογραφικές αίθουσες που έπαιζαν τις ταινίες του.

Don Johnson

 

Δε γίνεται να πρωταγωνιστείς στους “Σκληρούς του Μαϊάμι” και να είσαι ο τύπος της διπλανής πόρτας. Ο Don Johnson σαν Sonny Crockett, με τα παστέλ του ρούχα, ήταν χωρίς πολλή προσπάθεια perfect boyfriend material.

Richard Gere

 

Μια ταμπέλα που δε λέει να κατέβει, είναι αυτή του sex symbol περασμένη στο λαιμό του Richard Gere. Τα  “American Gigolo,” “An Officer and a Gentleman,” “Breathless”, “The Cotton Club”, αλλά και το πραγματικό του πρόσωπο χωρίς να χρειάζεται να υποδύεται κάποιο ρόλο, είναι πολύ καλές δικαιολογίες για αυτή τη χρόνια μανία μαζί του.

Harrison Ford

 

O Han Solo, o Indiana Jones ή απλά ο Harrison Ford, στοίχειωνε τα γυναικεία μυαλά και πρωταγωνιστούσε και στις 80s φαντασιώσεις, πέρα από τα action films που τον έκαναν διάσημο.

Johnny Depp

 

Λίγο πριν τον Ψαλιδοχέρη και τη θέση του στη λίστα Sexiest Men Alive του περιοδικού People, ο Johnny Depp είχε αρχίσει να χτίζει το φανατικό κοινό του με τον ρόλο του στο τηλεοπτικό 21 Jump Street στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Rob Lowe

 

Πλάι στον Tom τον Cruise, στους “Outsiders” έλαμψε και ο Rob Lowe. Και πώς να μην, είναι η αλήθεια. (Όλο το cast ήταν υπέροχο μεταξύ μας).

Patrick Swayze

 

Τον γνωρίσαμε και αυτόν στους “Outsiders”, αλλά μας πήρε την καρδιά στο “Dirty Dancing”.