YOGA

Αυτή η 24χρονη, ανάπηρη κοπέλα, θα αλλάξει τον τρόπο που έβλεπες τη yoga

H Kelsey Koch δεν είναι μια yogi σαν όλες τις άλλες. Τι την κάνει διαφορετική; Γεννήθηκε χωρίς κνήμη, κι έτσι της ακρωτηρίασαν το αριστερό πόδι όταν ήταν μόλις εννέα μηνών. Η Κoch μεγάλωσε με προσθετικό πόδι, το οποίο ναι μεν έδειχνε ρεαλιστικό, αλλά δεν ήταν αρκετά πρακτικό για άσκηση.

Η Κοch ανακάλυψε τη yoga στα 22 της, αφού ξεκίνησε να προπονείται με έναν personal trainer για την σκολίωσή της, η οποία της δημιουργήθηκε εξαιτίας της αναπηρίας της. Ο γυμναστής της πρότεινε να δοκιμάσει τη yoga, επειδή θα τη βοηθούσε να γυμνάσει και τις δύο πλευρές του σώματός της, καθώς έχει πολύ δυνατή δεξιά μεριά, οπότε χρειαζόταν να δυναμώσει και την αριστερή της.

 

Το προσθετικό πόδι που φορούσε τη δυσκόλευε στη yoga, οπότε μετά από προτροπή του γυμναστή της, δοκίμασε το αγωνιστικό δρεπάνι που χρησιμοποιούν οι αθλητές, το οποίο είναι ελαφρύτερο και μπορεί πολύ πιο εύκολα να κάνει αναστροφές.

Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένη στην προπόνηση και να αφιερώσεις χρόνο και προσπάθεια για να δεις τ’ αποτελέσματα.

Σήμερα η Kelsey, έχει πραγματοποιήσει το όνειρό της και άνοιξε το δικό της yoga studio. Εκεί κάνει μαθήματα yoga για ΑμεΑ και ανθρώπους χωρίς αναπηρίες και είναι πολύ χαρούμενη που μπορεί να διδάσκει κάθε μέρα το αγαπημένο της είδος γυμναστικής.

 

Παρόλο που στην Νέα Υόρκη μένουν περίπου 1.9 εκατομμύριο ΑμεΑ, η Kelsey λέει πως δεν βλέπει αρκετή εκπροσώπησή τους στο κομμάτι της yoga. Αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να αλλάξει μέσω των μαθημάτων της, αλλά και του λογαριασμού της στο instagram. Το μότο της; “Every body is a yoga body”.

Επειδή μπορεί να είσαι διαφορετική σε κάποια πράγματα, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις yoga ή ό,τι άλλο θελήσεις.