ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Βγάζει selfies με όσους την παρενοχλούν στο δρόμο και καταλήγει στο πιο εξοργιστικό συμπέρασμα

instagram.com/dearcatcallers/

Η Noa Jansma, είναι 20 χρονών και σπουδάζει στο Άμστερνταμ. Κανένα όμως από αυτά τα στοιχεία δεν αρκεί για να της “στερήσει τη χαρά” του να την παρενοχλούν στο δρόμο; Γιατί; Επειδή πολύ απλά είναι γυναίκα.

Το πέσιμο στο δρόμο από αγνώστους, είναι κάτι που λίγο πολύ όλες έχουμε ζήσει σε κάποια έξοδό μας. Η Noa όμως, σκέφτηκε να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Instagram, προκειμένου να αναδείξει τη συχνότητα του φαινομένου αυτού, αφού από πολλούς θεωρείται κάτι φυσιολογικό, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για παρενόχληση, τη στιγμή που εμείς απλά βγαίνουμε για να πάμε οπουδήποτε.

Το “#DearCatcallers”, είναι ένα project στο οποίο βλέπουμε τη Noa να βγάζει selfies με άντρες που της έκαναν κάποιο απρεπές, με σεξουαλικό υπονοούμενο, σχόλιο, οπουδήποτε, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της ημέρας.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί αφού πρώτα η Noa ζητήσει την άδεια των αντρών αυτών, οι οποίοι δέχονται με χαρά. Γιατί όχι άλλωστε; Τι κακό έκαναν;

“Hey beautiful, Why are you sad?” ~”I’m not sad” ~”Why don’t you smile at me then? You’re too sweet to be sad” #dearcatcallers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dearcatcallers (@dearcatcallers) στις

– Γεια σου όμορφη, γιατί είσαι λυπημένη;

– Δεν είμαι λυπημένη.

– Τότε γιατί δε μου χαμογελάς; Είσαι πολύ γλυκιά για να είσαι λυπημένη

Mmmmmm beautiful sweet girl #dearcatcallers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dearcatcallers (@dearcatcallers) στις

Μμμμμμ όμορφο, γλυκό κορίτσι

“Δεν είναι κοπλιμέντο το πέσιμο στο δρόμο. Αυτό το Instagram έχει σαν στόχο να γνωστοποιήσει την αντικειμενοποίηση των γυναικών στην καθημερινότητά τους. Από τη στιγμή που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενο αυτού του πεσίματος, θα σας δείξω όλα τα παραδείγματα που θα μου τύχουν στη διάρκεια ενός μήνα”, γράφει στο πρώτο της Post.

#dearcatcallers … after following me for straight 10 minutes “sexy girl Where you goin’?? Can I come with you ?” …

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dearcatcallers (@dearcatcallers) στις

Αφού με ακολούθησε για δέκα λεπτά: “σέξι κορίτσι, πού πας; Μπορώ να έρθω μαζί σου;”

Classic 2.0 “psssst, whoooooop, Can he have your number?” #dearcatcallers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dearcatcallers (@dearcatcallers) στις

Πςςςςςς, μπορείς να μας δώσεις τον αριθμό σου;

Αυτός ο μήνας έχει περάσει και η Noa όπως είπε σε συνέντευξή της δεν κατάφερε να βγάλει selfie με όλους όσοι της την “έπεσαν”. Στις τριάντα αυτές μέρες, ο πρώτος που του ζητήθηκε να φωτογραφηθεί απάντησε με ενθουσιασμό, ενώ μόνο ένας ρώτησε τον λόγο για τον οποίο η Noa ήθελε τη selfie. “Δεν υποπτεύονται κάτι επειδή βρίσκουν απόλυτα φυσιολογικό αυτό που κάνουν”, είπε η ίδια σε μια ολλανδική εφημερίδα.

*honks at me 3 times with his scooter, approaches from behind and cuts off my way* “God bless, When I see you, all I get is wild thoughts, wild, Wild Thoughts!! Darling” *honks again 3 times* #dearcatcallers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dearcatcallers (@dearcatcallers) στις

Κορνάρει τρεις φορές με το scooter του, πλησιάζει από πίσω και μπαίνει στο δρόμο μου. “Θεέ μου, όταν σε βλέπω κάνω άγριες σκέψεις, γλύκα”. Κορνάρει άλλες τρεις φορές“.

Στο τέλος, μπορεί ο μήνας να έληξε, αλλά όπως έγραψε και η ίδια, οι άντρες δεν σταμάτησαν να κάνουν αυτού του είδους το πέσιμο στο δρόμο. Προκειμένου να δείξει πως αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο θα δώσει το δικό της account και σε άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Μην μου πεις πως δεν σου έχει συμβεί.

Από τον Ιανουάριο του 2018 και μετά, η παρενόχληση στο δρόμο τιμωρείται με πρόστιμο 190ευρώ.