VIRAL

Οι γυμνές της φωτογραφίες και τα αρνητικά σχόλια που δέχεται, λένε κάτι πολύ σημαντικό

Η Laura Delarato είναι μια συνάδελφος αρθρογράφος από το Refinery29, η οποία ασχολείται επίσης αρκετά με το body positivity και το πώς κάθε γυναίκα πρέπει να νιώθει άνετα και να αγαπά τον εαυτό της σε όποιο μέγεθος κι αν βγαίνει αυτός.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Laura γύρισε ένα βίντεο για το γεγονός ότι οι plus size γυναίκες δεν θεωρούνται sexy ακόμα και σήμερα. Η ίδια προσπάθησε να αντικρούσει αυτό το επιχείρημα και να δείξει πόσο sexy μπορεί να είναι. Τα σχόλια που κορόιδευαν και μιλούσαν υποτιμητικά και υβριστικά απέναντι στην ίδια και όλες τις γυναίκες με παραπάνω κιλά, ήταν – όπως δυστυχώς φαντάζεσαι – περισσότερα από πολλά.

 

Επειδή, λοιπόν, η Laura απηύδησε με όσα διάβαζε στην ενότητα των σχολίων, αποφάσισε να δείξει στους επικριτές της ακριβώς ποιον πληγώνουν αυτά τους τα λόγια: έναν αληθινό άνθρωπο.

Έτσι πήρε τα σχόλια απ’ όλα τα trolls στα άρθρα και τα βίντεό της, αλλά και όσα δέχεται από άντρες σε dating sites και τα έβαλε πάνω στο κορμί της. Το σύνολο των εικόνων αυτών που ανέβασε στο instagram της, έχουν τον τίτλο “The Comments Project”.

say that to my calves — head over to @lunalunamag to see how I handle body shaming comments (linkin bio)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laura (@lauradelarato) στις

 

Είναι ένα πολύ προσωπικό project για εκείνη, αφού δημοσιεύει όλα όσα λένε άγνωστοι άνθρωποι για την ίδια και το σώμα της και φυσικά, την πληγώνουν.

Ο στόχος που έχουν τέτοιου είδους σχόλια, είναι να με κάνουν να νιώσω άβολα και αδύναμα και σαν αντικείμενο. Έτσι έχουμε τον έλεγχο πάνω στις γυναίκες. Δεν ήθελα να πιστέψουν οι άνθρωποι ότι αυτό είναι επιτρεπτό. Τι θα συμβεί αν τοποθετήσεις αυτό το σχόλιο πάνω σε έναν κανονικό άνθρωπο με αληθινά συναισθήματα;

 

“Είναι σοκαριστικό το πόσο μίσος δέχομαι με το να ενθαρρύνω τις γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους και να είμαι body positive. Σε κάνει να νιώθεις τρομερά απομονωμένη όταν κάθεσαι μόνη σου και τα διαβάζεις αυτά, οπότε αρνούμαι να τα αφήσω να περάσουν απαρατήρητα”, λέει η Delarato όταν ρωτήθηκε για το project της.