VIRAL

Μια σχεδιάστρια σου δείχνει γιατί δεν πρέπει να ζηλεύεις τα μοντέλα του instagram

Το trend του πώς είναι η πραγματικότητα και πώς την τροποποιούμε για τα μάτια του instagram, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πολύ μου αρέσει. Όλο και περισσότερες influencers χρησιμοποιούν τη δύναμη που τους δίνει ο μεγάλος αριθμός ακολούθων τους ώστε να αποτρέψουν τα νέα κορίτσια και τις γυναίκες από το να έχουν ως πρότυπα τα τέλεια κορμιά που βλέπουν στα social media.

Η Karina Irby, σχεδιάζει μαγιό και αποφάσισε να ανεβάσει δύο φωτογραφίες της: μια αληθινή και την ίδια, επεξεργασμένη, ώστε να δείχνει αψεγάδιαστη. Τη συνόδευσε με μια λεζάντα στην οποία εξηγεί όλους τους λόγους για τους οποίους δεν αξίζει να στεναχωριόμαστε που δεν είμαστε όπως τα μοντέλα στο instagram. Βασικά, γιατί δεν είναι καν οι ίδιες έτσι.

 

Κάθε πρωί ξυπνάω και σκρολάρω στο προσωπικό μου feed στο instagram και κατασκοπεύω όλα τα ‘insta girls’ που ανεβάζουν τις μη ρεαλιστικές φωτογραφίες του εαυτού τους. Τα κορίτσια που ακολουθώ και ποστάρουν τέτοιες εικόνες έχουν πολλούς ακόλουθους, συνήθως εκατοντάδες, χιλιάδες κορίτσια που τις βλέπουν σαν πρότυπα.

Καθώς βλέπω τα σχόλια βρίσκω πολλά νέα κορίτσια να κάνουν tag τις φίλες τους και να γράφουν ‘στόχος’, ή ‘γιατί εγώ δεν είμαι έτσι’;”.

Η αλήθεια είναι πως ούτε εκείνες δείχνουν έτσι. Είναι όπως εσύ και όπως όλες μας.

Το πήγα ένα βήμα παραπέρα και αντέγραψα την κλασική ‘Επεξεργασία για κορίτσι του instagram’ στη δεξιά φωτογραφία μου και αυτή είναι η λίστα με όλα όσα μου έχω κάνει:

Λείανση του δέρματος

Μεγέθυνση των οπισθίων

Μάζεψα την κοιλιά και την πλάτη

Λέπτυνα τα χέρια και τα μπράτσα

Αδυνάτισα λίγο το λαιμό

Ξεφορτώθηκα ουλές και κυτταρίτιδα

Έκανα πιο στρογγυλό το στήθος

Σήκωσα τα οπίσθια

Μετά από όλες αυτές τις μικροαλλαγές, βλέπεις πόσο έχει διαστρεβλωθεί ο ορίζοντας;

Τόσα πολλά κορίτσια νοιάζονται πολύ για το πώς θα είναι η εικόνα τους στο instagram που δεν προσέχουν καν ότι έχει αλλοιωθεί το φόντο.

Κορίτσια, δεν θέλω να κάνω την κακιά. Απλά θέλω να σας εμπνεύσω να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να σταματήσετε να συγκρίνεστε με μη ρεαλιστικές εικόνες στο διαδίκτυο. Ψάξτε για την ταμπέλα ‘Επεξεργασία για κορίτσι του instagram’ και μην παίρνετε τόσο στα σοβαρά τα social media.

Ας είμαστε αληθινές.