VIRAL

Μετά από αυτή τη φωτογραφία δε θα ζηλεύεις πια τα τέλεια κορμιά του Instagram

Το να χαζεύεις στα social media και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις γυναίκες με τα υπέροχα κορμιά είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν ασυνείδητα.

“Τα social media έχουν την δύναμη να τροφοδοτήσουν μία κρίση ψυχικής υγείας” αναφέρει η έκθεση μιας πρόσφατης μελέτης, σύμφωνα με την οποία το Instagram είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργεί κατά κύριο λόγο το αίσθημα της ανεπάρκειας στους χρήστες.

Η Μilly Smith, έχει περισσότερους από 140.000 ακόλουθους στο Instagram, και έχει κάνει το προφίλ της κάτι σαν ναό του self-love και του body positivity. Σε ένα από τα τελευταία της posts, η Milly θέλησε να δείξει πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι ένα σώμα που βλέπεις στο Instagram, σε σχέση με την πραγματικότητα.

Ίδιο κορίτσι, ίδια μέρα, διαφορετική ώρα. Με διαφορετική γωνία λήψης και ρούχα μπορώ να αλλάξω το σώμα μου και να το κάνω κάτι που η κοινωνία θα αποδεχόταν περισσότερο σε σχέση με τη φωτογραφία στα δεξιά. Πρόσφατα, το Instagram αναδείχθηκε η πιο καταστροφική εφαρμογή για την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας και την αυτοπεποίθησή μας. Κι αυτό δεν είναι εντάξει. Τα μέσα συνεχώς μας θέλουν πιο φιλτραρισμένες, πιο ποζάτες, πιο ευλύγιστες. Μας κάνουν να ντρεπόμαστε, να φοβόμαστε και να μισούμε τα κορμιά μας, το φυσικό μας σπίτι. Συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με αυτές τις στημένες και στρατηγικά τραβηγμένες εικόνες. Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου, σου κλέβει τη χαρά του να τον αγαπάς και πολλά ακόμα, ειδικά όταν τον συγκρίνεις με εικόνες που δεν είναι αληθινές. Και οι δύο αυτές φωτογραφίες είναι όμορφες. Και οι δύο έχουν αξία. Παρόλ’ αυτά καμία απ’ αυτές δεν είναι εντελώς εγώ, άνετη και να αγαπώ φυσικά τον εαυτό μου. Ξεφορτωθείτε τους λογαριασμούς που σας κάνουν να νιώθετε αρνητισμό, τους ανθρώπους που δεν σας κάνουν χαρούμενους, δεν σας αγαπούν και δεν σας ομορφαίνουν. Μην αφήνετε μια εφαρμογή να σας καταστρέφει τη ζωή“.