VIRAL

Η “βασίλισσα του σκότους” έχει τρελάνει τον κόσμο της μόδας με το χρώμα της επιδερμίδας της

Η Νyakim Gatwech, ένα μοντέλο από το Σουδάν, μαθαίνει στους ανθρώπους να μην φοβούνται το σκοτάδι. Η επιδερμίδα της είναι πάρα πολύ σκούρα και σπάει τα όρια της συμβατικής ομορφιάς. Βγαίνει μπροστά καλώντας όλους να κάνουν το ίδιο με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους.

Το 24χρονο μοντέλο και fashion icon, δεν ντρέπεται για τη μελανίνη της – ακριβώς το αντίθετο μάλιστα – και αυτό είναι κάτι που θέλει να επικοινωνήσει και στον κόσμο.

“Το σοκολατένιο μου δέρμα είναι κομψό, το ίδιο και αυτό που εκπροσωπώ, ένα έθνος πολεμιστών”, δηλώνει η ίδια, ενώ βλέπει τους ακόλουθούς της στο instagram να ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες.

 

Σε μια από τις φωτογραφίες της, κάνει λόγο για μια ιστορία που έζησε, όταν ένας οδηγός της είπε να δοκιμάσει να κάνει λεύκανση στο δέρμα της, και η δική της αντίδραση ήταν να βάλει τα γέλια. “Δε θα πιστέψετε τις ερωτήσεις που μου κάνουν και τα βλέμματα που μου ρίχνουν επειδή έχω αυτό το δέρμα”.

Το δέρμα μου απορροφά τον ήλιο και τα μαλλιά μου αψηφούν τη βαρύτητα. Τώρα δε μπορείς να μου πεις ότι δεν είμαι μαγική!

Η Gatwech δεν είναι μόνο υπέρμαχος της διαφορετικότητας στη βιομηχανία της μόδας, αλλά και φωνή των δικαιωμάτων των μαύρων σε όλο τον κόσμο. Όσο για τον τίτλο “Queen of the Dark”, που της έχουν αποδώσει, τον αποδέχεται με ευχαρίστηση: “Το μαύρο είναι έντονο, είναι όμορφο, είναι χρυσός. Μην αφήνετε τα standards της Αμερικής να καταστρέφουν την αφρικάνικη ψυχή σας”.

 

Ας δείξουμε στον κόσμο πόσο όμορφοι και έξυπνοι είμαστε, πέρα από το ότι έχουμε μαύρο δέρμα.