VIRAL

Η φωτογραφία της Lizzie θα σε ταρακουνήσει, όχι για τον προφανή λόγο

Η Lizzie Velasquez πάσχει από μια σπάνια ασθένεια η οποία ονομάζεται "Σύνδρομο Marfan" και από λιποδυστροφία. Αυτό σημαίνει πως δε θα μπορέσει ποτέ, όσο κι αν τρώει να παχύνει, από το ένα μάτι δεν βλέπει, ενώ έχει και προβλήματα καρδιάς.

Αυτά τα προβλήματα υγείας έχουν κάνει την εμφάνισή της αρκετά διαφορετική από αυτή του μέσου ανθρώπου, με αποτέλεσμα πολλές φορές να πέφτει θύμα χλευασμού και bullying. Το γεγονός αυτό έχει κατευθύνει ολόκληρη τη ζωή της στον ακτιβισμο και την καταπολέμηση του bullying.

Έτσι λοιπόν, η ίδια ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία της, την οποία έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί άνθρωποι ως meme για να την γελοιοποιήσουν κοινοποιώντας την.

Στη λεζάντα της γράφει “Έχω δει πολλά τέτοια memes στο facebook τον τελευταίο καιρό. Γράφω αυτό το post, όχι σαν θύμα, αλλά σαν κάποια που έχει φωνή και τη χρησιμοποιεί. Ναι, είναι πολύ αργά τη νύχτα καθώς το γράφω αυτό, αλλά το κάνω για να σας υπενθυμίσω ότι οι αθώοι άνθρωποι που τοποθετούνται σε αυτά τα memes, μάλλον είναι κι εκείνοι ξύπνιοι αυτή την ώρα και χαζεύουν στο facebook νιώθοντας κάτι που δε θα ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Ασχετα με την εμφάνιση ή το μέγεθός μας, στο τέλος της μέρας είμαστε όλοι άνθρωποι. Θέλω να το θυμάστε ατό την επόμενη φορά που θα δείτε ένα meme με κάποιον τυχαίο, άγνωστο άνθρωπο. Στην αρχή μπορεί να το βρείτε ξεκαρδιστικό, αλλά ο άνθρωπος στη φωτογραφία μάλλον νιώθει ακριβώς το αντίθετο. Μοιραστείτε την αγάπη, όχι άσχημα λόγια μέσω μιας οθόνης”.