VIRAL

Αυτό το μοντέλο θα σου μάθει ότι μπορείς να είσαι υγιής ακόμα και με παραπάνω κιλά

«Μπορώ να δώσω σε όλους τις εξετάσεις για την χοληστερίνη, την καρδιά μου και τα πάντα και είμαι τέλεια. Αυτά είναι βλακείες», λέει η Hunter McGrady, η οποία έχει υπάρξει μοντέλο που έμπαινε στο νούμερο 2 και ήταν η πλέον ανθυγιεινή και μίζερη περίοδος της ζωής της.

«Στα 15 μου, 4 πρακτορεία μου είπαν ότι έπρεπε να χάσω 3 ίντσες από τους γοφούς μου για να γίνω μοντέλο, ώστε να μπω στο νούμερο 0. Γυμναζόμουν απεγνωσμένα για ώρες και έτρωγα λίγες θερμίδες κάθε μέρα, ελπίζοντας ότι θα γινόμουν αυτό που ήθελαν. Στα 18 μου, μετά από 3 χρόνια ανασφαλειών επειδή ένιωθα ότι δεν είμαι αρκετά καλή και δεν είχα τις σωστές αναλογίες, συνειδητοποίησα ότι το σώμα μου δεν είχε φτιαχτεί για να είναι τόσο αδύνατο. Σήμερα, είμαι ευγνώμων που μπορώ να κυνηγώ το όνειρό μου και να προωθώ παράλληλα και μια πιο υγιή εικόνα σώματος. Βλέπω τόσα κορίτσια που προσπαθούν να αποκτήσουν thigh gap, ή να δουν τα κόκαλα της λεκάνης τους να πετάγονται, ή να μπουν στο 0. Δεν είναι όλες οι σωματοδομές φτιαγμένες έτσι. Να είσαι η πιο υγιής εκδοχή σου, μπορείς να γίνεις. Να είσαι ενεργητική, να χρησιμοποιείς όλα όσα σου έδωσε ο Θεός. Επικεντρώσου σε αυτόν και αγάπησε το σώμα που σου έδωσε. Σε δημιούργησε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή του. Δεν μπορείς να αρνηθείς την γλυκιά του δημιουργία».

Το plus size μοντέλο λέει ότι δεν είχε καμία επαγγελματική επιτυχία και δε μπορούσε να είναι ευτυχισμένη, μέχρι να πάρει την απόφαση να πάψει να θέλει να μπει σε ένα μέγεθος και να αγαπήσει το σώμα με το οποίο είχε γεννηθεί.

«Αξίζω, δε φοβάμαι, έχω αυτοπεποίθηση, είμαι ανεξάντλητη, είμαι ανθεκτική, είμαι δυνατή, είμαι ο εαυτός μου. Δεν με συγκρατούν πια τα δεσμά που μου έχει βάλει η κοινωνία ώστε να χωρέσω σε συγκεκριμένες νόρμες που είναι τόσο περιοριστικές και μου κάνουν πλύση εγκεφάλου».

Μην παλεύεις να γίνεις αυτό που βλέπεις στα social media και τα περιοδικά, δες μόνο πώς εσύ νιώθεις πιο όμορφη με τον εαυτό σου, χωρίς να μοιάσεις σε κάποια άλλη.