VIRAL

Αυτή η γυναίκα θα σε κάνει να δεις αλλιώς τον εαυτό σου (και να μπλοκάρεις και μερικούς στο Facebook)

Η Μegan Kimberling είναι 29 ετών, έχει δώσει συνέντευξη στην ιταλική Vogue, έχει παραπάνω από 25 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram και παρόλ' αυτά έρχεται ακόμα αντιμέτωπη με σχόλια για το σώμα της καθημερινά. Όπως λέει χαρακτηριστικά, μπλοκάρει έως και 50 haters τη μέρα.

Έχει πει πως ήταν ανέκαθεν το «χοντρό παιδάκι» και δεν είχε ποτέ κάποιο όνειρο να γίνει μοντέλο. Οι αλλαγές στη ζωή της και το στρες στο κολέγιο, την έκαναν να τρώει περισσότερο και να πάρει βάρος. Πέρασε μια περίοδο που ήθελε να αδυνατίσει, αλλά τελικά έμαθε να αγαπά τον πραγματικό της εαυτό.

«Μη βρίσκεσαι απλά στο δωμάτιο, κάτσε και πιάσε χώρο εκεί. Δε χρειάζεσαι κανενός την άδεια για να υπάρχεις και να τα σπας»

Παρά τις φωτογραφίσεις της σε περιοδικά μόδας και ολόγυμνα projects, η Megan ακόμα λαμβάνει πολλά αρνητικά σχόλια. Η ίδια δηλώνει πως η κριτική δεν την στεναχωρεί πια και πλέον έχει επικεντρωθεί στο να σπάει τα όρια στον κόσμο της μόδας, αλλά και έξω από αυτόν.  Δώσε βάση στις λεζάντες των φωτογραφιών της και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Strong-ass women don’t gotta be strong all the time. Photography by @proluca for @lutefiskmagazine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Kimberling (@megankimberling) στις

«Οι δυνατές γυναίκες δε χρειάζεται να είναι δυνατές όλη την ώρα.»

Όταν είχα χάσει βάρος, νόμιζα πως μαγικά θα λυθούν όλα μου τα προβλήματα, αλλά δεν ήμουν πιο ευτυχισμένη όταν ήμουν πιο αδύνατη. Σκέφτηκα ότι τα συναισθήματά μου δεν συνδέονται με το βάρος μου. Δεν έχει σημασία τι νούμερο παντελόνι φοράς.

Excuse you? Cover up? I don’t understand those words. Photography by @visualunicorn for @unicorntearsxd on film.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Kimberling (@megankimberling) στις

«Να σε συγχωρήσω; Να ντυθώ; Δεν τις καταλαβαίνω αυτές τις λέξεις.»

«Πολλοί με αποκαλούν χοντρή στα social media, πράγμα που δε με επηρεάζει πια, αλλά δε θέλω οι ακόλουθοί μου να τα βλέπουν αυτά επειδή νιώθω πως έχω καλλιεργήσει ένα πιο ασφαλές μέρος».

Gotta double chin, big arms, thunder thighs, and a tummy. You don’t need to tell me that I’m fat – I know. Photography by @visualunicorn for @unicorntearsxd on film.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Kimberling (@megankimberling) στις

«Έχω διπλοσάγονο, μεγάλα μπράτσα, τεράστια μπούτια και κοιλιά. Δε χρειάζεται να μου πεις ότι είμαι χοντρή. Το ξέρω.»

«Μην κρύβεσαι επειδή οι άλλοι νιώθουν άβολα με το σώμα σου. Είναι το δικό σου σώμα. Η άνεσή τους δε σε αφορά».

«Όλοι ανησυχούν ότι οι χοντροί άνθρωποι παλεύουν για να θεωρούνται “όμορφοι” και “χαριτωμένοι” και ότι αυτός είναι ο λόγος που κάνω μόντελινγκ και προωθώ την αποδοχή του εαυτού μας και του πάχους. Όχι. Αυτό είναι λάθος. Οι χοντροί άνθρωποι αξίζουν να νιώθουν ό,τι θέλουν για τα σώματά τους, επειδή τα σώματά τους είναι τα δοχεία που τους περιέχουν, όπως ακριβώς και τους αδύνατους ανθρώπους. Αφήστε μας να ζήσουμε τη ζωή μας χωρίς να μας λέτε τη γνώμη σας. Δώστε μας τις ίδιες εμπειρίες και ευκαιρίες που θα δίνατε σε έναν αδύνατο άνθρωπο».

«Συχνά μου λένε ότι δεν μπορώ να δείχνω το σώμα μου επειδή είναι ακατάλληλο, αλλά δεν τους αρέσω ούτε όταν φοράω ρούχα, ούτε όταν δε φοράω. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι είναι εντάξει να είσαι χοντρός. Νομίζω ότι η κοινωνία μας πρέπει να επαναξιολογήσει τις προτεραιότητές της».