ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Καναδή υπουργός θηλάζει το μωρό της στο κοινοβούλιο. Ε και;

Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που δείχνει την Karina Gould να θηλάζει το νεογέννητο μωρό της στη βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση. Κάπως έτσι παρουσιάζεται το θέμα χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει θέμα. Η εικόνα μίας γυναίκας που θηλάζει δημόσια δε θα έπρεπε να αποτελεί είδηση. Δεν μπορούμε να θεωρούμε «περίεργο» το απολύτως φυσιολογικό.

 

Η ίδια έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter: «Καμία ντροπή δεν έχει ο θηλασμός. Το μωρό πρέπει να φάει κι εγώ είχα ψηφοφορία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μικρός της βρίσκεται στο κοινοβούλιο αφού η εργαζόμενη μαμά Karina πολύ συχνά τον παίρνει μαζί της.

 

O Oliver έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στο κοινοβούλιο όταν η μαμά του ήθελε να τον γνωρίσει στους συνεργάτες της, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau.

 

Ο θηλασμός δεν αποτελεί μόνο τροφή. Πρόκειται για μία διαδικασία ψυχικής σύνδεσης του νεογνού με τη μητέρα του. Ο θηλασμός είναι ωφέλιμος και σε ορμονικό επίπεδο για τη μητέρα με την αύξηση της προλακτίνης και της ωκυτοκίνης, καθώς βοηθούν στη μείωση του άγχους και αυξάνουν την προσοχή της μητέρας προς το μωρό της.

Μέσα από αυτό το τελετουργικό ενισχύεται η αλληλεπίδραση και δημιουργείται, ο κατά Bowlby, στενός δεσμός μεταξύ μητέρας και βρέφους.

 

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/karinagould