PLUS SIZE

Το plus size μοντέλο Tess Holliday στο εξώφυλλο του SELF εγκαινιάζει μία νέα εποχή

«Το ότι είμαστε plus size δε σημαίνει ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε υγιείς, όπως ακριβώς και γυναίκες που είναι πιο αδύνατες από εμάς δεν χρειάζεται να αποδείξουν το αντίστοιχο» έγραφε πριν από λίγες ημέρες η λεζάντα που συνόδευσε μία φωτογραφία της Tess Holliday στο Instagram.

Η γυναίκα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο εξαιτίας του bullying που δεχόταν για τα κιλά της εγκαινιάζει μία νέα εποχή και μάχεται για όλες εκείνες που δεν έχουν βρει τη δύναμη να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να αντιμετωπίσουν κατάματα όσους θεωρούν πως η τελειότητα είναι ένα νούμερο στη ζυγαριά. Η Tess φιλοξενείται στο πρώτο digital cover του αμερικάνικου SELF στο ”The Health Issue”. Ποζάρει με ένα φούξια φόρεμα ενώ ο τίτλος «η υγεία μου δεν αφορά κανέναν» δίνει το μήνυμα.

A post shared by SELF (@selfmagazine) on

 

«Σας ενοχλεί που ένα παχουλό σώμα σαν το δικό μου υπάρχει στον κόσμο; Αυτό το σώμα μου δίνει λεφτά και φέρνει ικανοποίηση τόσο σε εμένα, όσο και στον σύντροφό μου και σε κάποιους από εσάς». Είναι μία από τις πολλές δηλώσεις της στην προσπάθειά της να καταρρίψει τα πρότυπα ομορφιάς του δυτικού κόσμου.

 

Είναι ο άνθρωπος πίσω από το viral hashtag #EffYourBeautyStandards που δημιουργήθηκε έπειτα από τα σκληρά ρατσιστικά σχόλια που δεχόταν κάτω από τις φωτογραφίες της στο Instagram.

«Οι άνθρωποι πρέπει να ασχολούνται με τους εαυτούς τους κι όχι με τους άλλους. Νομίζω πως με ενοχλεί πάρα πολύ που οι άνθρωποι έχουν μία πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό τους για το πώς πρέπει να δείχνουν. Δε χρειάζεται να αποδείξω σε κανέναν ότι είμαι υγιής γιατί πολύ απλά δεν είναι δουλειά τους να ασχολούνται με αυτό» θα πει στη συνέντευξή της.

 

Είναι ειλικρινής λέγοντας πως πριν από έξι χρόνια δε θα τολμούσε να βγει έξω φορώντας κάτι που θα άφηνε ακάλυπτα τα χέρια της. Τώρα πια ξέρει πως δεν την ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος και νιώθει απελευθερωμένη.

Πέρα από τα κιλά και την εικόνα της η Tess μιλά πολύ ανοιχτά για την κατάθλιψη αλλά και για την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί. «Πίστεψα πως θα τρελαθώ τον τελευταίο χρόνο και αποφάσισα να επισκεφθώ έναν life coach. Είναι πολύ υποστηρικτικός και με βοηθά πολύ.»

 

Η ίδια ποστάροντας το εξώφυλλο έγραψε: «Μου φαίνεται πολύ σουρεαλιστικό να βλέπω ένα χοντρό κορμί στο εξώφυλλο ενός περιοδικού υγείας. Σε ευχαριστώ SELF που αλλάζεις το παιχνίδι μαζί μου.»