WOMEN TODAY

Στο μυαλό της Βασιλικής Μιλλούση

"Πρακτική σημαίνει να εκτελείς, ξανά και ξανά ενάντια σε όλα τα εμπόδια. Είναι μία πράξη γεμάτη όραμα, πίστη, επιθυμία. Η πρακτική είναι το μέσο με το οποίο προσεγγίζεις την τελειότητα", αυτά τα λόγια της Martha Graham μπορείς να τα νιώσεις να σε διαπερνάνε μονάχα αν έχεις παραδώσει ψυχή και πνεύμα στο χορό. Ωστόσο, υπάρχει και ένας πιο σύντομος "δρόμος" για να τα καταλάβεις έστω. Να παρακολουθήσεις την προπόνηση μιας παγκόσμιας πρωταθλήτριας ενόργανης γυμναστικής. Και συγκεκριμένα της "δικής" μας, της Βασιλικής Μιλλούση. 

Το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά και το γλυκό πρόσωπο, το οποίο μόλις το συναντάς θέλεις να το κάνεις μία αγκαλιά γιατί νομίζεις ότι είναι τόσο εύθραστη όσο και η γλυκιά φωνή της, κρύβει μέσα της τόνους δύναμης. Αρκεί να την δεις, ακόμα και για λίγα λεπτά, να προετοιμάζεται για μία ρούτινα, να ισορροπεί τόσο ντελικάτα πάνω στη δοκό, να “πετάει” στον αέρα ανοίγοντας τα φτερά της. Τότε το κορίτσι αυτό μεταμορφώνεται σε μία γυναίκα στην οποία θέλεις να μοιάσεις . Όχι όμως για να αποκτήσεις το σώμα της (εκτός και αν έχεις διαθέσιμα 25 χρόνια – όσα δηλαδή ασχολείται με την ενόργανη γυμναστική), αλλά για να πάρεις έστω και λίγη από την αφοσίωσή, την επιμονή και την υπομονή της.

Το βίντεο αυτό, το οποίο γυρίσαμε το πρωινό μιας Πέμπτης, και ενώ η ίδια είχε πυρετό (!) μιλάει από μόνο του για όλα όσα πρεσβεύει η Βασιλική.

Αυτή είναι η ιστορία της. Αυτές είναι οι προσδοκίες της. Αυτή είναι η Βασιλική Μιλλούση, που τον Αύγουστο του 2016 θα “πετάμε” μαζί της στο Ρίο.