WOMEN TODAY

Caitin Stickels: Το μοντέλο με Cat Eye Syndrome που κάνει το όνειρό της πραγματικότητα

O διάσημος φωτογράφος Nick Knight αναζητούσε την καινούρια του μούσα για ένα ακόμα τολμηρό editorial μόδας στο περιοδικό V, μέχρι που τη βρήκε κάνοντας ένα scroll στο instagram. Η Caitin Stickels γεννήθηκε με το σπάνιο Cat Eye Syndrome και βρίσκεται στο τελευταίο τεύχος του V magazine σε μερικές ανεπανάληπτες λήψεις.

Διανύουμε σίγουρα μια εποχή που τα μάτια του χώρου της μόδας είναι πιο ανοιχτά και δεκτικά από ποτέ. Διαφορετικότητα στα σώματα, στο φύλο και τη σεξουαλικότητα, άτομα με ειδικές ανάγκες, μοντέλα με προσωπικότητα και άποψη, άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν παρά να δείξουν το ρούχο που θα τους φορέσει κάποιος – αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων στη μόδα και μας αρέσει πολύ.

Έτσι λοιπόν δε γίνεται να μην προσέξουμε την Caitin Stickels, ή αλλιώς Caitin Kitten στο instagram, ένα 29χρονο μοντέλο από το Σιάτλ, που γεννήθηκε με το σύνδρομο Cat Eye. Όπως είναι φυσικό, στο editorial του V δεν έγινε καμία προσπάθεια να καλυφθούν με κάποιο τρόπο τα σημάδια της πάθησής της στο πρόσωπό της, όπως το λαγόχειλο, αλλά αντίθετα η Caitin έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τονίσει τη διαφορετικότητά της.

 

Πάντα θαύμαζα τους πανέξυπνους καλλιτέχνες με τα θαυμάσια, δημιουργικά μυαλά, ειδικά στην βιομηχανία της μόδας, όπου το να είσαι άνθρωπος δεν περιμένει κανείς να είναι πάντα αποδεκτό ή να αποτυπώνεται με μια πιο καλλιτεχνική ματιά.

 

Μπορεί η άνοδος και η προβολή των “insta-models” να είναι αμφισβητήσιμη από πολλούς μεγάλους οίκους και κεφάλια του χώρου της μόδας, αλλά η Caitin είναι ακόμα μια απόδειξη ότι αυτή η βιομηχανία έχει πάψει από καιρό να “πουλάει” μόνο ρούχα και trends. Πλέον το κοινό χρειάζεται να βλέπει και τον εαυτό του στις σελίδες των editorials, θέλει να βλέπει αληθινούς ανθρώπους, να ταυτίζεται και να ξέρει ότι όλοι έχουμε μια θέση εκεί έξω, όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε/νιώθουμε.