MICHELLE OBAMA

Ο τελευταίος επίσημος λόγος της Michelle Obama υπήρξε αντάξιος της πορείας της ως Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ

Μόλις χθες κι έπειτα από μία πορεία 8 χρόνων με πολλές δράσεις στο Λευκό Οίκο ως η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η Michelle Obama έδωσε τον τελευταίο της επίσημο λόγο από αυτή τη θέση, ευχαριστώντας τους υποστηρικτές της αλλά και εμπνέοντάς τους για όσα θέλουν να επιτύχουν στη ζωή.

Να μην φοβάστε. Με ακούτε εσείς οι νέοι; Να μην φοβάστε. Να είστε συγκεντρωμένοι. Να είστε αποφασισμένοι. Να ελπίζετε. Να έχετε δύναμη. Να εξοπλίσετε τους εαυτούς σας με καλή εκπαίδευση κι έπειτα να βγείτε εκεί έξω και να χτίσετε μία χώρα που θα αξίζει στα απεριόριστα όνειρά σας. Κι αυτό να είναι μία διαδικασία που θα οδηγείται από ελπίδα, ποτέ από φόβο“, ανέφερε μεταξύ άλλων, με τρεμάμενη φωνή και συγκινησιακά φορτισμένη, η Michelle Obama.

Ο λόγος αυτός δόθηκε στην εκδήλωση για τίμηση του Σχολικού Συμβούλου της Χρονιάς για το 2017, ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2015 με πρωτοβουλία της ίδιας της Michelle Obama και στοχεύει στη βράβευση των σχολικών συμβούλων που έχουν συμβάλει στην ανάδειξη των ηγετικών ικανοτήτων των παιδιών.

Το να είμαι η πρώτη κυρία για εσάς, υπήρξε μεγάλη τιμή για εμένα κι ελπίζω να σας έκανα υπερήφανους“, πρόσθεσε στο λόγο της η Michelle Obama και αποχώρησε από το βάθρο φανερά συγκινημένη. Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ως “η κυρία του Προέδρου” θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ στο “The Tonight Show” με τον Jimmy Fallon.

 

Αξίζει, ωστόσο, να θυμηθούμε κάτι που είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στη Vogue τον περασμένο Νοέμβριο: “Ξέρετε, υπάρχουν μικρές στιγμές που θα μου λείψουν. Ακόμη και σήμερα, κοιτούσα αυτή τη θέα εδώ έξω. Παρατηρούσα το South Lawn και το Μνημείο της Ουάσινγκτον, είχε μόλις βρέξει και το χορτάρι ήταν τόσο πράσινο και όλα ξεχώριζαν λίγο περισσότερο. Ήταν τόσο όμορφο. Και γι΄αυτήν ακριβώς τη στιγμή σκέφτηκα ότι θα μου λείψει να περπατώ σε αυτό το χορτάρι και να έχω πρόσβαση σε αυτό όποτε θελήσω. Αλλά έτσι είναι, ήρθε η ώρα…“.