JULIANNE MOORE

Το μήνυμα της Kim Kardashian για την Ημέρα Ενημέρωσης Ενάντια στην Οπλοχρησία

Μπορεί συνήθως να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά της για την εξωτερική της εμφάνιση ή για κάτι που αφορά στην προσωπική της ζωή, δεν είναι ωστόσο λίγες οι φορές που η Kim Kardashian χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά της για να ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και αφυπνίζει τον κόσμο σχετικά με διάφορα κοινωνικά φαινόμενα.

Αυτό έκανε και χθες, Παρασκευή, όταν με τον τρόπο της έλαβε μέρος στην καμπάνια #WearOrange για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης Ενάντια στην εκτεταμένη Οπλοχρησία και Οπλοκατοχή που συμβαίνει στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Μέσω του προσωπικού της site, κοινοποίησε μια cartoon εκδοχή του εαυτού της, κατά την οποία φορά πορτοκαλί (όπως ορίζει η καμπάνια) και καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να ενημερωθούν για το τι σημαίνει η υπέρμετρη οπλοκατοχή και οπλοχρησία στις ΗΠΑ και τι έχει στοιχίσει έως τώρα στη χώρα, με στοιχεία.

 

Αυτή τη στιγμή σε αυτή τη χώρα, οι πολίτες που έχουν όπλα στην κατοχή τους είναι πολύ περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος Trump υπέγραψε ένα νόμο για την ανάκληση του κανονισμού του Barack Obama που προέβλεπε την καταχώρηση 75.000 ανθρώπων με ψυχικές ασθένειες σε μια συγκεκριμένη βάση δεδομένων (και άρα τον αποκλεισμό τους από άδεια οπλοκατοχής). Αυτό είναι τρελό!“, έγραψε σχετικά.

Η Kim δεν ήταν η μόνη που συμμετείχε στη φετινή καμπάνια #WearOrange, αφού σχετικές φωτογραφίες με πορτοκαλί ενδυμασία και ανάλογο μήνυμα για την ημέρα κοινοποίησαν κι άλλοι celebrities, όπως η Julianne Moore, η Elizabeth Banks κ.ά.

Jeffrey Banish, 21, died by suicide with a gun. I #WearOrange for Jeffrey along with the 93 other people who are killed, and the hundreds who are injured by gun violence every day in the United States.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julianne Moore (@juliannemoore) στις

I #WearOrange today for the 93 Americans killed and the hundreds injured by gun violence every day. wearorange.org

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elizabeth Banks (@elizabethbanks) στις