WOMEN TODAY

Ons Jabeur‏: η πρώτη τενίστρια Αραβικής καταγωγής στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός

Το Ραμαζάνι είναι η πιο μεγάλη γιορτή για τους μουσουλμάνους, γι' αυτό και στη διάρκειά του δεν επιτρέπεται να καταναλώσουν τροφή, νερό, αλκοολούχα ποτά και να κάνουν σεξ, από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου. Για την Ons Jabeur‏ από την Τυνησία, όμως, η συγκυρία αυτή δεν ήταν αρκετή για να την εμποδίσει να κατακτήσει το όνειρό της.

Η Ons έγινε επίσημα η πρώτη τενίστρια αραβικής καταγωγής που κατάφερε να περάσει στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, του σπουδαιότερου τουρνουά τένις, που διεξάγεται αυτή την περίοδο στο Παρίσι. Η πρωτιά της αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική, αφού οι αθλήτριες του τένις που κατάγονται από αραβικές χώρες δεν έχουν την απαιτούμενη βοήθεια από το κράτος ώστε να φτάσουν ψηλά στην κατάταξη, πόσω δε μάλλον όταν οι αγώνες διεξάγονται σε περίοδο ραμαζανιού και η αθλήτρια θα πρέπει να παρακάμψει για λίγο τη νηστεία.

Θα φάω κανονικά για λίγες μέρες επειδή συμμετέχω στο τουρνουά και θα ξεκινήσω αργότερα τη νηστεία. Έχω πίστη στο Θεό και ελπίζω ότι θα με συγχωρέσει“, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της σε δημοσιογράφους μέσα στην εβδομάδα η Jabeur και συμπλήρωσε, αναφορικά με την πρόκρισή της στον τρίτο γύρο: “Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Ήταν ένα όνειρο, ένα όνειρο που είχα για πολύ, πολύ καιρό. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει για μένα. Θα προσπαθήσω και θα βάλω τα δυνατά μου για να λάμψω στο γήπεδο“.

No words to describe how I feel Thank you everyone for the big support #yallah #next #round #Rg2017 #nevergiveup photo by Tnani Badreddine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ons Jabeur (@onsjabeur) στις

 

Τελικά, το ταξίδι της στο Ρολάν Γκαρός σταμάτησε εκεί, στον τρίτο γύρο, αφού δεν τα κατάφερε να προκριθεί παρακάτω, όμως στην περίπτωσή της σημασία έχει ότι έφτασε μέχρι εδώ, against all the odds, που θα λέγαμε και σε άπταιστα ελληνικά…