WOMEN TODAY

Δυο κολλητές ποζάρουν με τα εσώρουχα για να αποδείξουν ότι η εμφάνιση δεν παίζει κανένα ρόλο

Τις προάλλες ήμουν για ποτό με μια καινούρια φίλη μου, όταν ήρθε να μας βρει μία από τις κολλητές μου. "Μάριον, δεν περίμενα ότι θα έχεις τέτοιες φίλες. Νόμιζα πως θα είστε όλες με πολύχρωμα μαλλιά, σκουλαρίκια και τατουάζ", μου είπε το "φρέσκο αίμα της παρέας" σχολιάζοντας το girl gang μου. Οι υπόλοιπες γελάσαμε γνωρίζοντας πως ενώ εμφανισιακά είμαστε τόσο διαφορετικές η μία με την άλλη, τα βρίσκουμε σαν αδερφές ψυχές στα υπόλοιπα.

Λίγες μέρες μετά, έπεσα πάνω σε μια φωτογράφιση η οποία έχει σαν αντικείμενο ακριβώς αυτό το θέμα. Η Glitter και η Nikki είναι κολλητές. Με την πρώτη ματιά βέβαια, οι άνθρωποι βλέπουν μόνο τις διαφορές τους, ενώ εκείνες έχουν τόσες ομοιότητες σαν χαρακτήρες. Φωτογραφήθηκαν λοιπόν με τα εσώρουχα, προκειμένου να μας ενθαρρύνουν να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον για τον χαρακτήρα και όχι για την πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε από την εμφάνιση. Η προσωπικότητα είναι κάτι πολύ βαθύτερο από αυτό που βλέπεις απλά κοιτάζοντας τον άλλον.

Αυτή είναι η καλύτερή μου φίλη. Φοράει το μικρότερο νούμερο σ’ αυτή τη σειρά σουτιέν κι εγώ φοράω σχεδόν το μεγαλύτερο. Είμαστε πολύ πολύ διαφορετικές. Και οι άνθρωποι συχνά βλέπουν μόνο τις διαφορές μας. Όμως το μόνο που βλέπω εγώ όταν είμαστε μαζί, είναι το πόσο μοιάζουμε. Αρέσει και στις δυο μας να χορεύουμε. Μας αρέσει να δημιουργούμε λεπτομερείς ιστορίες και να λέμε σε μεθυσμένους αγνώστους. Μας αρέσει να μασκαρευόμαστε. Μας αρέσουν τα ζώα και τους συμπεριφερόμαστε σαν να είναι άνθρωποι. Έχουμε και οι δύο περίεργες διατροφές ώστε να βεβαιωθούμε ότι τα σώματά μας νιώθουν όσο καλύτερα γίνεται. Με στεναχωρεί το πόσες φανταστικές γυναίκες δε γνωρίζονται μεταξύ τους επειδή αφήνουν κάτι τόσο απλό όπως η εξωτερική εμφάνιση να επισκιάσει τη γνώμη τους για το τι άτομο πιστεύει η μία ότι είναι η άλλη.

Οι ηλίθιοι λατρεύουν να κρύβονται πίσω από τα πληκτρολόγιά τους και να κάνουν υποθέσεις για τα σώματά μας. Αλλά άσε με να το κάνω πιο απλό για σένα. Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο – εκείνοι που θέλουν το καλό και εκείνοι που θέλουν το κακό. Μπορείς λοιπόν να κοιτάξεις εμάς και να δεις δύο γαμάτες γυναίκες που αγαπούν τους εαυτούς τους και στηρίζουν η μία την άλλη σε κάθε πρόκληση που τους βάζει η ζωή. Ή μπορείς να ψάξεις για τα μειονεκτήματά μας, να υποθέτεις ότι είμαστε πληγωμένες και να προσπαθείς να κάνεις τους άλλους να στεναχωρηθούν με κάτι χαρούμενο που μοιραστήκαμε. Οπότε σε ρωτώ, ποιον θα προτιμούσες να έχεις δίπλα σου; Εκείνον που σε ανεβάζει, ή εκείνον που συνεχώς ψάχνει τρόπους να σε ρίξει ψυχολογικά; Εγώ έχω πάρει την απόφασή μου και έχω γίνει πολύ καλή στο να ξεκόβω απ’ όσους δεν μπορούν να δουν το καλό σε τίποτα. Block. Delete. Ghost. Goodbye. Δεν έχω χρόνο για το δράμα που αναζητάτε συνεχώς. Έχω αποφασίσει ότι θέλω γύρω μου ανθρώπους σαν εμένα, που προσπαθούν να είναι χαρούμενοι και βοηθούν τους άλλους να κάνουν το ίδιο.